بخش انگلیسی صدای آمریکا - با نزدیک شدن به واپسین مراحل سریعترین روند تولید واکسن در تاریخ، واکسنهای کووید۱۹ به نتایج نهایی آزمایشهای بالینی رسیده و ممکن است طی چند روز آینده وارد مراکز بهداشتی آمریکا شود.
کارشناسان میگویند در تهیه این واکسن دقت، قربانی سرعت نشده است. ولی سازمان غذا و داروی ایالات متحده میخواهد این واکسنها را - که دوره آزمایش ایمنی کوتاهتری از حد معمول داشتهاند - برای صدور مجوز مصرف اضطراری مورد بررسی کامل قرار دهد.
تاکنون هیچ اتفاق ناگواری در آزمایشهای بالینی رخ نداده است، ولی هنوز موارد ناشناختهای درباره این واکسنها وجود دارد.
واکسن شرکتهای «فایزر» و «بایو ان تک»، دو شریک داروساز، مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرده و سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین قرار است هفته آینده واکسن شرکت داروسازی «مدرنا» را مورد بررسی قرار دهد.
این شرکتها آمادهاند که به محض دریافت چراغ سبز، نخستین دُزهای واکسن کووید۱۹ را به مراکز توزیع ارسال کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا توصیه کرده است که کارکنان مراقبتهای بهداشتی و پزشکی در خط مقدم و ساکنان خانههای سالمندان و پرسنل آنها در دریافت واکسن از اولویت ویژه برخوردار شوند.
به رغم آن که میزان اطمینان مردم آمریکا به واکسنهای کووید۱۹ نسبت به ماه سپتامبر افزایش یافته است، اما هنوز فقط ۳۷ درصد از جمعیت آمریکا میگویند با این موضوع که در میان اولین گروههای دریافتکننده این واکسنها باشند، مشکلی ندارند.
خستگی، درد عضلانی، سردرد، و تب تا یک یا دو روز بعد از دریافت واکسن از جمله عوارض جانبی گزارششده واکسنهای فایزر و مدرنا است.
دهها هزار نفر در آزمایشهای بالینی فایزر و مدرنا واکسن کووید۱۹ دریافت کردهاند و تاکنون مشکل اساسی ایمنی در آنها مشاهده نشده است. اما با توزیع گسترده و واکسیناسیون میلیونها نفر، دانشمندان در آینده عوارض جانبی نادرتر را به دقت زیر نظر دارند.
کارشناسان میگویند، در این همهگیری بزرگ که تاکنون در آمریکا جان نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر را گرفته است، مردم باید با مقایسه مزایا و مضرات تصمیمگیری کنند.