بخش انگلیسی صدای آمریکا - رئیس سازمان بهداشت جهانی روز جمعه ۱۴ آذر گفت، با آماده شدن واکسن کووید۱۹ برای عرضه، کشورها باید شروع به سرمایهگذاری و آمادگی برای همهگیری جهانی بعد کنند.
تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، در جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون ویروس کرونا گفت: «به رغم سالها هشدار، بسیاری از کشورها برای کووید۱۹ آماده نبودند. بسیاری به اشتباه تصور میکردند که سیستم بهداشتی قویشان از آنها محافظت خواهد کرد.»
وی افزود، کشورهایی که اخیراً با انواع دیگر ویروس کرونا، از جمله سندرم تنفسی حاد شدید (سارس)، و سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس)، و همینطور سایر بیماریهای عفونی دست و پنجه نرم کردند، در کنترل کووید۱۹ موفقتر بودند.
آقای ادهانوم گفت: «اکنون همه کشورها باید همان حافظه عضلانی را توسعه دهند و در تدابیری که در جلوگیری، کنترل، و کاهش بحران بعدی مؤثر هستند، سرمایهگذاری کنند. همچنین روشن است که سیستم جهانی در آمادگی [برای همهگیری]، نیاز به توجه دارد.»
بخش انگلیسی صدای آمریکا همچنین در مطلب دیگری به واکنش مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نسبت به تایید مصرف اضطراری واکسن کووید۱۹ در هفته اخیر در بریتانیا پرداخته و از قول او نوشته است که این امر به آن معنا نیست که همهگیری کووید۱۹ به پایان رسیده است.
آقای ادهانوم گفت، بسیاری از نقاط جهان با درصد بالای شیوع ویروس کرونا مواجه هستند و حتی با تایید واکسنهای بالقوه کووید۱۹، مردم برای کنترل شیوع بیماری، همچنان باید اقدامات پیشگیرانه ملی و محلی را دنبال کنند.
وی افزود تصمیمات گرفته شده توسط شهروندان و دولتها است که روند شیوع بیماری در کوتاه مدت، و در نهایت زمان پایان همه گیری را تعیین میکند.
مایک راین، مدیر عامل بهداشت اضطراری سازمان بهداشت جهانی، نیز ضمن تایید این امر، میگوید وجود واکسن دلیل نمیشود که تعداد موارد ابتلا به کووید۱۹ به صفر برسد. وی گفت در حالی که «واکسن و واکسیناسیون ابزار مهم و قدرتمندی در جعبه ابزار ما هستند، ولی به خودی خود، کاری انجام نخواهند داد.»