بخش انگلیسی صدای آمریکا- دُزهای واکسن کووید-۱۹ که به زودی در ایالات متحده توزیع خواهد شد، ابتدا در اختیار کادر درمانی، و ساکنان خانههای سالمندان قرار میگیرد.
اعضای کمیته مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا سه شنبه اعلام کردند که کادر درمانی و ساکنان خانههای سالمندان باید جزو اولین گروه از دریافت کنندگان واکسن در کشور باشند.
این کمیته مشورتی در پایان جلسه خود، با ۱۳ رأی موافق و یک رای مخالف، تصویب کرد که واکسن کووید-۱۹ ابتدا در اختیار این گروه از آمریکاییان - که تعدادشان حدود ۲۴ میلیون نفر است - قرار گیرد.
این در حالی است که علیرغم افزایش سطح تولید، هنوز دزهای کافی برای واکسینه کردن تمامی افراد این گروه در دسترس نیست.
تصمیم کمیته مشورتی «سیدیسی» برای ایمنسازی آمریکاییان در شرایطی اتخاذ میشود که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات متحده به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
بر اساس آمار موجود، تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در ماه نوامبر در آمریکا از ۴.۳۶ میلیون نفر گذشت. این رقم تقریبا دو برابر ماه قبل است. همچنین شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت فلوریدا روز سه شنبه از مرز یک میلیون نفر عبور کرد.
تنها فردی که در جلسه مشورتی کمیته به این طرح رأی مخالف داد، دکتر هلن تالبوت، متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه وندربیلت، بود. اوبه دلیل این که هنوز ایمنی و اثربخشی واکسن بر روی سالمندان آزمایش نشده است، با گنجاندن ساکنان خانههای سالمندان در نخستین گروه دریافتکنندگان واکسن کووید-۱۹ مخالفت کرد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، همچنین قصد دارد دوره ۱۴ روزه قرنطینه پیشنهادی فعلی خود را برای افرادی را که با مبتلایان به کووید-۱۹ در تماس بودند، تغییر دهد. طبق رهنمود پیشنهادی جدید، دوره انزوا به ده روز، و در صورت دریافت نتیجه منفی آزمایش، تا هفت روز کاهش مییابد.
به گفته دولت فدرال، حدود ۲۰ میلیون نفر میتوانند تا پایان سال میلادی جاری واکسینه شوند. سازمان نظارت بر مواد غذایی و دارویی آمریکا سرگرم بررسی درخواست مجوز اضطراری شرکت «فایزر» برای توزیع واکسن کرونای خود در ایالات متحده است.
شرکت دارویی «مدرنا» نیز دوشنبه برای واکسن تولیدی خود که نتایج اثربخشی داشته است، تقاضای مجوز اضطراری کرد.
ساعاتی پس از ارائه درخواست رسمی شرکت مدرنا، الکس ایزر وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا گفت که یک هفته پس از تصمیمگیری درباره واکسن شرکت فایزر، نتیجه بررسی درخواست شرکت مدرنا را اعلام خواهند کرد.
دکتر لَری کُری، استاد دانشگاه واشنگتن، که مسئولیت آزمایشهای بالینی واکسن کووید-۱۹ را در آمریکا برعهده دارد، میگوید که در صورت تأیید واکسنهای فایزر و مدرنا، این شرکتها قادر به تولید ۵۰ میلیون دوز واکسن در ماه ژانویه خواهند بود.
جلسه کمیته مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در شرایطی برگزار شد که یک روز پیش از آن و به گفته دانشگاه جانز هاپکینز، ۱۳۹ هزار نفر در ایالات متحده به ویروس کرونا مبتلا شدند و ۸۲۶ نفر جان باختند.
براساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون ۱۳.۷ میلیون نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، و بیش از ۲۷۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس درگذشتهاند.