لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۷

راستی‌آزمایی «ادعاهای بی اساس» پوتین درباره حملات سایبری


ولادیمیر پوتین
ولادیمیر پوتین

خبرگزاری آسوشیتدپرس ‌در گزارشی، به راستی‌آزمایی ادعاهای ولادیمیر پوتین درباره حملات سایبری پرداخته است.

رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه ۲۶ خرداد، بر خلاف شواهد موجود، ادعا کرد روس‌ها منبع اصلی حملات سایبری به آمریکا و سایر کشورهای جهان نیستند.

او این اظهارات را پس از ملاقات خود با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، بیان کرد.

ولادیمیر پوتین به نقل از منابع آمریکایی ادعا کرد بیشترین حملات سایبری در جهان از حوزه سایبری آمریکا انجام می‌شود، و کانادا، دو کشور آمریکای لاتین، و بریتانیا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

ولادیمیر پوتین در سخنان خود هیچ اشاره‌ای به روسیه، به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین حملات سایبری از فضای سایبری آن صورت می‌گیرد، نکرد.

واقعیت :

فهرست کشورهای مورد اشاره ولادیمیر پوتین‌ بر خلاف شواهد موجود است و مشخص نیست که او از چه منبعی استفاده کرده است.

این در حالی است که سواستفاده‌‌های دیجیتالی که از حوزه سایبری روسیه صورت می‌گیرد، برای مقامات آمریکایی و کارشناسان امنیتی ثابت شده است.

در شرایطی که آمریکا، کانادا، و انگلیس درگیر مقابله با جاسوسی سایبری هستند، زیان‌بارترین حملان سایبری ثبت شده توسط هکرهای مورد حمایت دولت روسیه، و یا تبهکارانی انجام می‌شود که و آزادانه در روسیه و کشورهای متحد آن فعالیت می‌کنند.

تاکنون در جریان این حملات سایبری، میلیاردها دلار خسارت به شرکت‌های مختلف در کشورهای غربی که در زمینه‌های حمل و نقل، دارو، و مواد غذایی فعال هستند وارد شده است.

حملات سایبری که اخیرا بیشترین خسارات را وارد کرده‌اند، از طریق باج‌افزاری صورت گرفته است که توسط باندهای تبهکار روس زبان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اعضای این باندهای تبهکار از امنیت زیادی در روسیه و کشورهای متحد آن برخوردارند، و در برخی از موارد تعدادی از آنها با سرویس‌های امنیتی روسیه نیز همکاری دارند.

این در حالی است که در جریان مبارزات انتخاباتی آمریکا در سال ۲۰۱۶، عوامل اطلاعاتی روسیه با هک کردن حساب‌های ایمیل دموکرات‌ها، و تنظیم هماهنگ انتشار محتوای آنها تلاش کردند تا به هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات ضربه بزنند و موضع دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه را تقویت کنند.

حمله سایبری اخیر یک باج‌افزار به خط لوله‌ انتقال نفتی در شرق آمریکا باعث کمبود بنزین در چند ایالت واقع در شرق آمریکا شد.

دولت جو بایدن، با توجه به اهمیت این موضوع، باج‌افزارها را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا، حتی بیشتر از جاسوسی سایبری، ارزیابی کرده است.

XS
SM
MD
LG