لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۵

جسد کودک ۳ ساله پناهجوی کرد در کوبانی سوریه به خاک سپرده شد


همسر و دو پسر یک پناهجوی سوری که در سفری ناکام به قصد مهاجرت به اروپا جان خود را در آب‌های بین ترکیه و یونان از دست دادند، روز جمعه در زادگاهشان در شهر کوبانی سوریه به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از عموی این پدر داغدار، عبدالله کوردی، نوشت او فقط می‌خواست به خاطر فرزندانش به اروپا برود، "حالا که آنها نیستند می‌خواهد در کنارشان در کوبانی بماند."

تصویر تکان دهنده پیکر بی جان ایلان کوردی، کودک ۳ ساله کرد سوریه که روز گذشته در ساحلی در ترکیه افتاده بود، توجه جهانیان را بر موج مهاجرانی که از جنگ و محرومیت می‌گریزند، متمرکز کرده است.

جسد او، بهمراه اجساد مادر و برادرش، به شهری در مرز ترکیه با سوریه منتقل شد، و از آنجا کاروان خودروهای حامل اجساد دیگر قربانیان آن حادثه و همراهان آنها، تحت حفاظت پلیس به طرف شهر مرزی سوروچ به حرکت درآمد و روز جمعه وارد کوبانی شد.

جسد آیلان روز چهارشنبه، پس از غرق شدن قایق لاستیکی کوچکی که او و خانواده اش در آن بودند، در ساحل ترکیه پیدا شد. آنها از جمله ۱۲ مهاجری بودند که در آب‌های نزدیک ساحل بودروم در ترکیه غرق شدند.

به گزارش آسوشیتدپرس، پدر آیلان گفت دقایقی پس از آن که راننده قایق – که یک مرد اهل ترکیه معرفی شده است – به وحشت افتاد و آن را رها کرد، قایق واژگون شد.

او بعدا در جریان تحقیقات پلیس گزارش متفاوتی ارائه داد، و تکذیب کرد که یک قاچاقچی در قایق بود. به گفته آسوشیتدپرس، قاچاقچیان اغلب به مهاجران دستور می‌دهند اگر گرفتار شدند، باید حضور آنها را انکار کنند.

در این میان، کانادا گزارش‌های اخیر مبنی بر دریافت تقاضای پناهنگی از سوی خانواده عبدالله کوردی را تکذیب کرد.

ادامه سیل مهاجران به اروپا

همزمان در روز جمعه، هزاران پناهجو روز جمعه با کوله پشتی‌های خود و با پای پیاده، در مسیر ۱۷۰ کیلومتری از بوداپست به اتریش حرکت کردند.

یکی از این پناهجویان سوری، با بیان این که می‌خواهد به آلمان برود، می‌گوید "آنها به ما گفتند می‌رویم به اتریش، اما بعد گفتند اینجا پیاده بشین. ما نمی‌خواهیم در مجارستان بمانیم. می‌خواهیم به آلمان برویم. "

بسیاری از پناهجویان، که عمدتا از خاور میانه و به خصوص از سوریه هستند، می خواهند به جای اقامت در مجارستان و یا کشورهای اروپایی که اقتصادی راکد دارند، خود را به آلمان و یا کشورهای دیگر پیشرفته اروپایی برسانند.

برخی آلمان را سرزنش می کنند که پناهجویان سوری بیشتری را برای درخواست پناهندگی تشویق کرده است. اما، فرانک اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان روز جمعه گفت که کشورهای اروپایی باید به جای سرزنش کردن یکدیگر، در مهار وخیم ترین بحران مهاجرت از جنگ جهانی دوم به این سو، با هم متحد شوند.

در همین حال، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز جمعه از آمادگی کشورش برای پذیرش هزاران پناهجوی سوری خبر داد و گفت "بریتانیا دومین کشور بزرگ اهدا کننده کمک در میان کشورهای جهان به اردوگاه های پناهجویان سوری است و به همین دلیل است که ما هزاران پناهجوی سوری را قبول می کنیم و به پذیرش آن ها ادامه خواهیم داد."

آقای کامرون همچنین گفت، بریتانیا می خواهد راهکاری بلندمدت برای حل بحران سوریه بیابد.

قرار است مقام های ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، روز شنبه برای پاسخگویی به چالش های ناشی از ورود مهاجران و پناهجویان، تشکیل جلسه بدهند.

XS
SM
MD
LG