لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۱

۷ کشور بزرگ صنعتی تجاوز روسیه را محکوم کردند




رهبران کشورهای بزرگ صنعتی موسوم به گروه ۷ آنچه را «تجاوز آشکار» به حاکمیت ملی اوکراین توسط روسیه خواندند، محکوم کردند.. در همین حال وزارت امور خارجه روسیه می گوید دیدگاه روسیه و چین در مورد اوکراین با هم منطبق است.

روسیه در روزهای گذشته حضور نیروهای خود را در منطقه کریمه اوکراین افزایش داده و فرودگاه ها و پایگاه های نظامی را محاصره کرده است.

سرگی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه روز دوشنبه با همتای چینی خود به صورت تلفنی گفتگو کرد. او قرار است با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه در ژنو دیدار و گفتگو کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه چین گفت این کشور می خواهند شاهد یک راه حل سیاسی از طریق گفتگو برای وضعیت اوکراین باشد.

رهبران گروه ۷ در بیانیه ای مشترک از روسیه خواستند هر گونه نگرانی خود را یا از طریق مذاکره و یا از طریق یک میانجی گری به رهبری سازمان ملل متحد و یا سازمان امنیت و همکاری اروپا بر طرف کند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن کشورهای گروه ۷ را تشکیل می دهند.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا، در «توئیتر» خود نوشته است که روز دوشنبه رهسپار اوکراین خواهد شد تا روز بعد [سه شنبه] با سران اوکراین گفت و گو کند.

بر پایه بیانیه وزارت خارجه آمریکا، آقای «کری» با نمایندگان بلندپایه دولت جدید، نمایندگان «رادا»، یا پارلمان، و نیز با اعضاء جامعه مدنی اوکراین دیدار و گفت و گو خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا، در این سفر، حمایت اکید واشینگتن از یکپارچگی و تمامیت اوکراین را بار دیگر تایید خواهد کرد و یادآور خواهد شد که حق مردم اوکراین است که ، فارغ از اخلال و تحریکات خارجی، درباره آینده شان، خود تصمیم بگیرند.

همزمان، روزنامه نیویورک تایمز از قول یکی از مسوولان بلندپایه دولت باراک اوباما نوشته است که سفر «جان کری» اقدامی است برای نشان دادن پشتیبانی واشینگتن از دولت جدید اوکراین.

از سوی دیگر، بگفته مسوولان بلندپایه دولت آمریکا، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه با «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، «دیوید کامرون»، نخست وزیر بریتانیا، و «برونیسواز کومووروفسکی»، رئیس جمهوری لهستان، درباره تحولات او کراین گفت و گو و رایزنی کرده است.

این مسوولان می گویند، منظور آقای اوباما از این گفت و گوها، تکرار این دیدگاه بوده است که آمریکا اقدام روسیه در اوکراین را «کاملاً غیر قانونی» می داند. آقای اوباما، همزمان، درباره «پاسخ های موجود» به این اقدام روسیه نیز با این سه رهبر تبادل نظر کرده است.

مسوولان دولتی در واشینگتن می گویند: آمریکا و متحدانش گرم بررسی هستند تا اگر مسکو تصمیم بگیرد که نگرانی هایش از رویدادهای اوکراین را از طریق دیپلماتیک پی گیری کند، راه برونشدی به کرملین پیشنهاد دهند.

بگفته همین مسوولان آمریکایی، ابزاری بین المللی در دسترس ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، است که به وسیله آن ها، نگرانیش از امنیت روس تباران در اوکراین را می تواند رفع کند. از سازمان ملل متحد و یا ناظران «سازمان همکاری و امنیت اروپا» به عنوان این ابزارها یاد شده است.
XS
SM
MD
LG