لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۸

یاسمین مقبلی به صدای آمریکا: تنوع جنسیتی، قومیتی و تجربی، کلید پیشرفت علمی است


یاسمین مقبلی در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا
یاسمین مقبلی در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا، در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا بر اهمیت تنوع در زمینه‌های علمی و فضایی تأکید کرد. او با اشاره به تجربیات خود در ناسا، تنوع جنسیتی، قومیتی و تجربی را برای حل مشکلات و پیشرفت علمی ضروری دانست.

یاسمین مقبلی روز دوشنبه در حاشیه یک جلسه پرسش و پاسخ که از سوی جامعه زنان ایرانی-آمریکایی در شهر نیوپورت بیچ ایالت کالیفرنیا برگزار شده بود، به سوالاتی پیرامون سفر اخیر خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی، تجربیات شخصی، و اهمیت حضور زنان در عرصه‌های علمی و فضایی پاسخ داد.

مقبلی در این گفتگو، با اشاره به اهمیت تنوع در ناسا گفت: «امیدوارم وقتی زنان و دختران سراسر دنیا، من یا امثال من یا دفتر فضانوردی‌مان در ناسا را می‌بینند، متوجه شوند که دفتر ما چقدر متنوع است؛ هم از نظر جنسیت، هم قومیت، هم تجربه و پیشینه. امیدوارم مردم به این نتیجه برسند که وقتی زندگی می‌کنیم، من به عنوان یک زن و شما به عنوان یک مرد، به خاطر همین تفاوت‌ها، تجربه‌هایمان متفاوت است و مسائل را هم متفاوت می‌بینیم. برای همین هم به مشکلات متفاوت نگاه می‌کنیم و راه‌حل‌های متفاوتی پیدا می‌کنیم.»

او افزود: « خیلی طول کشید تا در یک اتاق پر از مرد، اعتماد به نفس پیدا کنم و راحت حرف بزنم. اما امیدوارم دختران جوان با دیدن من، این اعتماد به نفس را زودتر پیدا کنند و نظرات و راه‌حل‌هایشان را زودتر ارائه دهند. چون ما به این تنوع فکری و نگاه‌های متفاوت برای حل مشکلات نیاز داریم.»

مقبلی همچنین در ادامه از تجربه دیدن زمین از فضا گفت و اضافه کرد: «کاش همه می‌توانستند زمین را این‌طور که من از آن بالا دیدم، ببینند. توصیفش سخت است، ولی چیزی که من دیدم، یک سیاره‌ی زیبا، شگفت‌انگیز، زنده و پر از حیات بود که دائما در حال تغییر است. از آن بالا تازه می‌فهمی که هیچ چیز مشابهی در این نزدیکی نیست. شاید در جایی در این کیهان، کره دیگری مثل زمین وجود داشته باشد، اما در این نزدیکی‌ها هیچ چیز شبیه زمین نیست. این هدیه‌ای است که به ما داده شده و یادآوری است برای محافظت از آن و مراقبت از آن.»

او با اشاره به پیوستگی مردم جهان به یکدیگر ادامه داد: «وقتی این‌طور به زمین نگاه می‌کنی، تازه به یاد می‌آوری که همه‌ی انسان‌ها به هم پیوسته‌اند و اشتراکات ما بیشتر از تفاوت‌های ماست. کاش همه‌ی آدم‌ها می‌توانستند از آن بالا زمین را ببینند.»

یاسمین مقبلی همچنین از عشق خود به کارش و امیدش به آینده‌ای بهتر سخن گفت او در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: «من عاشق کارم هستم و امیدوارم بتوانم به اکتشافات فضایی بشر ادامه بدهم. دوست دارم در آینده مأموریت‌های بیشتری را تجربه کنم، اما حتی اگر این اتفاق نیفتد، از روی زمین و با حمایت از فضانوردان دیگر، این راه را ادامه می‌دهم. ما در مأموریت‌های آرتمیس در حال کار روی سفر به ماه هستیم و این ما را برای رفتن به مریخ آماده می‌کند.»

مقبلی با ابراز احترام به زنان ایران افزود: «شجاعت و دلیری زنان ایران را دیده‌ام و برای فداکاری‌های آنها که برای ساختن آینده‌ای بهتر تلاش می‌کنند، احترام زیادی قائلم. امیدوارم بتوانم به هر طریقی از آنها حمایت کنم.»

موشک حامل فضانوردان مأموریت «کرو ۷» تابستان سال ۱۴۰۲، با موفقیت راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شد. فرماندهی این ماموریت فضایی را یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی آمریکایی، بر عهده داشت و فضانوردانی از دانمارک، ژاپن، و‌‌ روسیه، او را در این مأموریت همراهی کردند.

این ماموریت اسفندماه سال ۱۴۰۲ پایان یافت و یاسمین مقبلی به همراه سه فضانورد دیگر از کشور‌های دانمارک، ژاپن و روسیه، روز سه‌شنبه با فضاپیمای شرکت اسپیس‌ ایکس به زمین بازگشتند تا به یک ماموریت شش‌ ماهه در ایستگاه فضایی بین‌المللی پایان دهند.

یاسمین اهل بالدوین نیویورک است و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته هوافضا است.
او همچنین با درجه ممتاز از مدرسه خلبانی نیروی دریایی ایالات متحده در مریلند فارغ‌التحصیل شده و در جریان سخنرانی خود در مراسم نوروز امسال در کاخ سفید گفت: «به میراث و پیشینه ایرانی‌ام مفتخرم.»

  • 16x9 Image

    امیر گیتی

    امیر گیتی، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، و فناوری. 

    امیر گیتی حرفه خبرنگاری و روزنامه‌نگاری را از ایران آغاز کرد. او پس از خروج از ایران و همکاری با رسانه‌های خبری خارج از کشور، در سال ۲۰۲۱ به صدای آمریکا پیوست. 

    امیر گیتی از کالیفرنیا برای صدای آمریکا گزارش تهیه می‌کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG