لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۱۲:۵۲

سالروز شصت و هشتمین بمباران هیروشیما


ژاپن روز سه شنبه به مناسبت شصت و هشتمین سالروز بمباران هسته ای هیروشیما، یک دقیقه سکوت کرد.

نجات یافتگان این واقعه و خویشاوندان قربانیان از جمله ٥٠ هزار نفری بودند که در پارکی در هیروشیما برای مراسم یادبود کشته شدگان گردآمدند.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به حاضران در این مراسم گفت که ژاپن برای پایان دوره سلاح اتمی، مسئولیتی یگانه دارد: «ما ژاپنی ها تنها قربانیان حمله شیمیایی هستیم و بویژه وظیفه داریم تا جهانی بدون سلاح شیمیایی پدید آوریم. ما موظفیم که بعد غیرانسانی سلاح شیمیایی را به جهان یادآوری کنیم.»

شهردار هیروشیما نیز در سخنانی مشابه، بمب هسته ای را «غیرانسانی ترین سلاح و شر مطلق» توصیف کرد.

در بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا در ٦ اوت ١٩٤٥، ١٤٠ هزار نفر جان باختند. سه روز بعد، هواپیماهای آمریکایی شهر ناگازاکی را بمباران هسته ای کردند که موجب کشته شدن ٧٠ هزار نفر دیگر شد.

آمریکا و متحدانش در توجیه اقدام خود گفتند که بمباران الزامی و در جهت حفظ جان های بیشتر بود. آمریکا گفت بمباران هسته ای هیروشیما و ناگازاکی، ژاپن را وادار به تسلیم کرد و موجب پایان سریعتر جنگ جهانی دوم شد.



مراسم یادبود جان باختگان بمباران هسته ای ١٩٤٥ در ژاپن، در حالی برگزار می شود که به دنبال زمین لرزه و آسیب فاجعه بار تاسیسات هسته ای فوکوشیما در ٢٠١١، بحث در این کشور درباره نقش انرژی هسته ای بالا گرفته است.

تقریبا تمامی نیروگاه های هسته ای تاسیسات فوکوشیما همچنان بسته هستند. فاجعه در این تاسیسات موجب نشت رادیواکتیویته به منطقه وسیعی شد و هزاران نفر را ناگزیر به ترک خانه هایشان کرد.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و حزب متبوعش خواستار بازگشایی تاسیسات پس از بازرسی آن هستند اما این طرح به بحثی مناقشه برانگیز در ژاپن بدل شده است.
XS
SM
MD
LG