لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۲

تماس تلفنی جمشید شارمهد و نگرانی خانواده؛ آیا این می‌تواند تماس خداحافظی او باشد؟


Jamshid Sharmahd جمشید شارمهد در چهارمین جلسه دادگاه، سه‌شنبه ۳۱ خرداد
Jamshid Sharmahd جمشید شارمهد در چهارمین جلسه دادگاه، سه‌شنبه ۳۱ خرداد

جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی محبوس در زندان جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ۲۵ تیرماه با خانواده خود تلفنی گفتگو کرده است.

غزاله شارمهد، دختر زندانی آلمانی دارای اقامت دائم آمریکا در حساب توییتری خود نوشت: «بعد از ۵ ماه، امروز برای اولین بار از پدرم جمشید شارمهد، تماس تلفنی داشتیم. نگران کننده است که او پس از ۲ سال محرومیت از تماس با دخترش، این بار اجازه پیدا کرد تا با من هم صحبت کند.»

غزاله شارمهد در ادامه افزود: «این من را بسیار می‌ترساند. آیا این می‌تواند تماس خداحافظی او باشد؟»

خانم شارمهد به صدای ضعیف پدر خود در این تماس اشاره کرده و نوشته است: «صدای او ضعیف بود، به شدت بیمار بود و بیش از ۱۰۰۰ روز در سلول انزوا با درد و وحشت تنها بود. سینه‌اش در گرمای تابستان درد می‌کند. برای اولین بار به من می‌گوید: خسته‌ام غزال، الان تقریباً ۳ سال است، به اندازه طول عمر دخترت، مرا از اینجا بیرون بیارین.»

غزاله شارمهد در ادامه نوشته است: «نگران‌کننده این بود که او از دنیای بیرون و حکم اعدام خود که ۵ ماه پیش اعلام شده بود بی‌خبر بود. دلیل دیگری بر اینکه این حکم ناعادلانه صرفا سیاسی است، زیرا در کجای دنیا متهمی اجازه ندارد از حکم خود مطلع شود؟»

به نوشته خانم شارمهد آخرین سخنان پدرش جمشید شارمهد، درود به همه و پیامی به ‎اولاف شولتز، صدراعظم آلمان بود که گفته است: «آقای شولز، شهروند شما، پس از ۱۰۰۰ روز در سلول انفرادی و محاکمه‌های نمایشی ربوده، شکنجه و به اعدام محکوم شد، برای نجات او چه می‌کنید؟»

غزاله شارمهد می‌نویسد: «وقتی به پدرم گفتم که بعد از ۳ سال گروگانگیری و حکم اعدام قریب‌الوقوع، دولت ما خواهان آزادی او نیست، بلکه فقط خواستار یک حکم جدید است، او مات و مبهوت ماند و خندید. تاکید کرد: امید من به اروپا و آمریکاست، هیچ کس دیگری نمی‌تواند جان من را نجات دهد.»

آقای شارمهد، رئیس رادیو «تندر»، در تابستان سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دوبی توسط ماموران حکومت ایران ربوده و به این کشور منتقل شد. دخترش می‌گوید او در مسیر پرواز از فرانکفورت به بمبئی بود که ربوده شد.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، صبح چهارشنبه ۶ اردیبهشت، در نشست مطبوعاتی با رسانه‌ها از تایید حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی کشور خبر داد.

به گفته سازمان حقوق‌بشری عفو بین‌الملل، آقای شارمهد در سه سال گذشته شکنجه شده و برای مدتی طولانی در سلول انفرادی نگهداری شده است. عفو بین‌الملل می‌گوید جمشید شارمهد از مراقبت‌های بهداشتی کافی هم محروم بوده و باید آزاد شود.

غزاله شارمهد ۷ اردیبهشت به صدای آمریکا گفته بود که امکان تماس خانواده با جمشید شارمهد میسر نیست و آنها مجبورند خبرها درباره پدرشان را از طریق رسانه‌ها پیگیری کنند.

XS
SM
MD
LG