لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۳

۸۵ میلیون دلار ضرر فاکس‌نیوز از شکایات زنان از رئیس سابق و «اورایلی»


جیمز مرداک رئیس فاکس نیوز
جیمز مرداک رئیس فاکس نیوز

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی عصر پنجشنبه، به نقل از منابع محرمانه، نوشت «اورایلی» برای ترک برنامه «فاکتور»، پولسازترین برنامه «فاکس نیوز» ۲۵ میلیون دلار دریافت خواهد کرد، که تقریبا معادل دستمزد یک سال قرارداد جدید اوست.

بنابراین گزارش، شکایات زن‌ها از رئیس و مجری برجسته برای «فاکس نیوز» دست کم، ۸۵ میلیون دلار ، هزینه داشته، که مبلغ ۱۳ میلیون دلاری که «اورایلی» از جیب خود به ۵ زن شاکی پرداخته، را شامل نمی‌شود.

بنا به گزارش‌های قبلی، «راجر ایلز» رئیس سابق «فاکس نیوز» تابستان گذشته، ۴۰ میلیون دلار دریافت کرد تا بعد از شکایات چند زن، از جمله مجری برجسته، «گرچن کارلسون»، از مقام خود استعفا دهد. خانم «کارلسون» 20 میلیون دلار دریافت کرد تا از دنبال کردن شکایت خود منصرف شود.

آینده پولسازترین شبکه خبری تلویزیون با رفتن مجری محبوب «بیل اورایلی» و تغییر برنامه‌ها، زیر سئوال رفته است، اما «جیمز مرداک» که ریاست «فاکس قرن بیست و یکم» را بر عهده دارد، همیشه با روش جانبدارانه شبکه «فاکس نیوز» زاویه داشت و معمار اصلی اخراج «راجر ایلز» بنیانگذار آن بود، و این هفته، از فرصتی که افتضاح خبری به وجود آورد، برای بیرون راندن «بیل اورایلی» استفاده کرد.

«اورایلی» در پی آن مجبور به ترک برنامه خود شد که ۵۰ آگهی‌دهنده عمده، آگهی‌های خود را از برنامه «فاکتور» بیرون کشیدند. اما «فاکس نیوز» که صدها میلیون دلار آگهی در برنامه «اورایلی» می‌فروخت، متضرر نمی‌شود، چون آگهی‌دهندگان دیگر، جای آنها را گرفتند و آگهی‌های «اورایلی» در برنامه‌های دیگر «فاکس نیوز» گنجانده شدند.

شبکه خبری «فاکس» که برای نخستین بار در آمریکا، در سال ۱۹۹۶، با موضع «عوام‌گرایانه و محافظه‌کار»، به میدان آمد، به سرعت بر شبکه‌های خبری تلویزیون کابلی، به خصوص «سی ان ان» که یکه‌تاز میدان بود، غلبه کرد. «فاکس نیوز» سال گذشته، بیست درصد از کل درآمد فاکس قرن بیست و یکم را تامین کرد و در حال حاضر، بیش از مجموع دو شبکه خبری رقیب در تلویزیون کابلی، تماشاگر دارد.

پوسترهای اورایلی بر پنجره‌های شبکه خبری فاکس در خیابان ششم نیویورک
پوسترهای اورایلی بر پنجره‌های شبکه خبری فاکس در خیابان ششم نیویورک

اتهام آزار جنسی گویندگان و کارمندان زن، سال گذشته، سبب شد «راجر ایلز» با دریافت ۴۰ میلیون دلار، مقام ریاست شبکه‌ای که با فکر و ابتکار او به وجود آمده بود، را ترک کند.

سه هفته پیش، وقتی «نیویورک تایمز» فاش کرد که «فاکس نیوز» و «اورایلی» ۱۳ میلیون دلار به ۵ زن شاکی حق‌السکوت پرداخته بودند، موقعیت «بیل اورایلی» برنامه‌ساز و مجری «فاکتور» نیز به خطر افتاد. شب گذشته «جیمز مرداک» خروج «اورایلی» را نیز در مصاحبه با رسانه‌ها تائید کرد.

در قرارداد جدید «اورایلی» پیش‌بینی شده بود که اگر از رفتار او با زن‌ها شکایات تازه‌ای فاش شود، او باید برنامه را ترک کند. در همین قرارداد ۴ ساله، «فاکس نیوز» متعهد شده بود که دستمزد یک سال «اورایلی» را به او پرداخت کند. مبلغ قطعی مبلغی که «اورایلی» خواهد گرفت، هنوز رسما اعلام نشده، ولی شرکت «فاکس قرن بیست و یکم» سرانجام آن را اعلام خواهد کرد.

برنامه «فاکتور» که «اورایلی» در سال ۱۹۹۶ همزمان با آغاز کار شبکه «فاکس نیوز» برای ساعت هشت شب، پربیننده‌ترین ساعت تلویزیون، طرح کرد، با چهار میلیون تماشاگر، نه تنها پربیننده‌ترین برنامه خبری، بلکه پربیننده‌ترین برنامه در تلویزیون کابلی آمریکا بود. این برنامه، حالا به «تاکر کارلسون»، بنیانگذار و سردبیر سابق «Daily Caller» واگذار شده که برنامه ساعت ۹ شب «فاکس نیوز» را اجرا می‌کرد، و سالها پیش، یکی از دو مجری برنامه «برخورد اندیشه ها» Crossfire شبکه «سی ان ان» بود.

«مایکل وولف» نویسنده و کارشناس رسانه، که هشت سال پیش کتاب تحقیقی رسواکننده‌ای در باره خانواده «مرداک» منتشر کرده، در مقاله‌ای در هفته‌نامه تخصصی «هالیوود ریپورتر» نوشت «جیمز مرداک» از کارکنان «فاکس نیوز» دل خوشی ندارد و رفتار و سبک کار آنها را «جاهل مآب» و نامناسب می‌داند.

آقای «وولف» به نقل از نزدیکان «جیمز مرداک» نوشت پسر بزرگ «روپرت مرداک» هر وقت اخبار منفی در باره «فاکس نیوز» را در راس خبرهای روزنامه‌ای مثل «نیویورک تایمز» می‌بیند، از خشم به خود می‌پیچد و این خبرها را حمله شخصی، علیه خودش، تلقی می‌کند.

«جیمز مرداک» یکی از نخبگان «لیبرال» است، یعنی سرآمد گروهی است که همیشه آماج حملات «اورایلی» و دیگر مجریان «فاکس نیوز» قرار دارند. موضع محافظه‌کار «فاکس نیوز» که از جمله، به موفقیت کارزار انتخاباتی «دونالد ترامپ» کمک کرد، «عوام‌گرایانه» یا «پاپولیست» است و خوشایند طبقه کارگر نه چندان مرفه در سراسر آمریکاست که سیاست‌های «گلوبالیست» حزب دمکرات وبه خصوص دولت «اوباما» را باعث تعطیل شدن کارخانه‌ها و بیکارشدن خود، می‌دانند.

«جیمز مرداک» که تصمیم‌گیرنده اصلی در اخراج «بیل اورایلی» از «فاکس نیوز» بود، در گفتگو با دوستان وآشنایان، تصمیم خود را «یک تصمیم درست» توصیف می‌کند، هرچند می‌داند از نظر کسب و کار «فاکس نیوز»، لزوما تصمیم خوبی نیست. جیمز مرداک، ده سال پیش، هنگامی که «وولف» در دفتر ریاست شبکه خبری «اسکای» انگلستان با او مصاحبه کرد، به او گفته بود «فاکس نیوز» یک «برند» مهم است، ولی به پرورش نیاز دارد و باید اصلاح شود. به نظر «جیمز مرداک» شبکه «فاکس نیوز» باید از «اسکای» انگلستان که در کار خبر، کمتر جانبدارانه عمل می‌کند، پیروی کند.

«مایکل وولف» می‌نویسد ماه ژوئیه گذشته، وقتی خبر شکایت زن‌های کارمند از «راجر ایلز» بنیانگذار «فاکس نیوز» در رسانه‌ها پیچید، «جیمز»، علیرغم مخالفت پدرش «روپرت مرداک»، وسایل اخراج او را فراهم کرد و هفته گذشته نیز معمار اصلی بیرون کردن «بیل اورایلی» بود.

«جیمزمرداک» خود را از نسل تازه مدیران شرکت‌ها می‌داند که به مسئولیت اجتماعی در کسب و کار، عقیده دارند، و از این نظر، در نقطه مقابل پدرش قرار دارد که امکان ندارد سود بیشتر را برای خیر عمومی، یا تصویر بهتر در افکار عمومی، فدا کند.

«وولف» می‌نویسد معنی اخراج «راجر ایلز» و بعد از او، خارج ساختن « بیل اورایلی» این است که «روپرت مرداک» دیگر در راس قدرت نیست. او به نقل از نزدیکان «روپرت مرداک» می‌نویسد، سرمایه‌دار ۸۶ ساله، به این خبرها، با ناباوری، ولی با غرور نگاه می‌کند.

رویای «جیمز مرداک» این است که سرانجام روزی «اسکای نیوز» و «فاکس نیوز» را برای به وجود آوردن یک شبکه خبری جهانی، با هم ترکیب کند، شبکه‌ای که برخلاف «فاکس نیوز» که آمریکائی و محلی است، جهانی عمل خواهد کرد و نامحدود خواهد بود.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG