کمبود انرژی و افزایش قیمت آن، اختلافنظرها را درباره پخت «پاستا، غذای ملی ایتالیا» افزایش داده است.
اختلافنظر بین آشپزهایی است که میگویند برای پختن پاستا میتوان بعد از این که آب بهجوش آمد، گاز را خاموش کرد تا پاستا در آب جوشآمده بپزد. عدهای هم میگویند که برای پخت پاستا بین ۵ تا ۱۵ دقیقه بهنسبت نوع پاستا، زمان لازم است و حتما باید زیر گاز روشن باشد، چرا که نباید درجه حرارت آب از «صد درجه» پایینتر بیاید.
واسفی مسیه، سرآشپز رستوران سنتی «ساباتینو» در رم، یکی از مخالفان روش جدید پخت پاستا است و میگوید: «وقتی آب به دمای صد درجه میرسد، شما میتوانید شعله را خاموش کنید. پاستا نیز در چنین آبی خودبهخود و بدون شعله میپزد، اما واقعا بد پخته میشود.»
برخی از اتحادیههای تولید مواد غذایی در این کشور تاکید دارند که افراد با این روش جدید میتوانند میزان مصرف برق و گاز را برای پخت این غذا را تا حدود «چهل و هفت درصد» کاهش دهند.
مهاجران ايتاليايی در آغاز قرن بيستم نقش مهمی در معرفی پاستا به ديگر نقاط جهان داشتند. هزاران ايتاليايی از مناطق فقير ايتاليا فرهنگ، غذا و سنت های خود را در جهان رواج دادند.
پاستا از قرن دوازدهم ميلادی در سيسيل ايتاليا توليد و صادر می شد. اما ايتاليا نمیتواند پاستا را فقط به خودش اختصاص دهد. يونان باستان، رومی ها و چينی ها غذای مشابهی داشتند.
گفته می شود عربها در قرن هشتم برای اولين بار پاستا را به شکل ماکارونی نازک از سيسيلی ها خريدند.
اما مخلوط پاستا و سس گوجه فرنگی قطعاً ابتکار ايتاليايی ها بوده است. سازمان آمار پاستای بين المللی می گويد، ايتاليايی ها با مصرف سرانه بیش از ۲۳ کيلوگرم پاستا در سال بزرگترين مصرفکننده اين غذا هستند.
آشپزان ماهر ايتاليايی می گويند: رمز کار در اين است که پاستای خوب تهيه کنيد، مواد تازه به آن اضافه کنيد و نگذاريد زياد بپزد.