لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۶

درخواست اسرائیل از ساکنان دره بقاع برای تخلیه بخشی از آن


امدادگران در محل آسیب دیده پس از حمله اسرائیل در طاریا در دره بقاع لبنان (سه‌شنبه ۸ آبان)
امدادگران در محل آسیب دیده پس از حمله اسرائیل در طاریا در دره بقاع لبنان (سه‌شنبه ۸ آبان)

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۹ آبان از ساکنان بخش‌هایی از دره بقاع در شرق لبنان خواست این مناطق را تخلیه کنند و نسبت به انجام اقدامات نظامی علیه اهداف حزب‌الله هشدار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که اهالی بعلبک، عین بوردی، و دوریس، باید خانه‌های‌شان را ترک کنند.

نیروهای اسرائیلی همواره پس از صدور چنین هشدارهایی، مناطق مورد نظر را در اقدامی که به گفته اسرائیل برای عقب راندن حزب‌الله از مناطق مرزی انجام می‌شود، هدف قرار می‌دهند.

اسرائیل از همین روش در جنگ خود علیه گروه فلسطینی حماس در نوار غزه استفاده کرده است.

این در حالی است که مقامات سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه از دستورهای تخلیه اسرائیل انتقاد می‌کنند و می‌گویند که فرصت تخلیه برای غیرنظامیان کافی نیست و اغلب آنها در بحبوحه جنگ جایی برای رفتن ندارند.

  • ممنوعیت اونروا


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در نامه‌ای به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نگرانی خود را از قانون جدید اسرائیل که فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (اونروا) را ممنوع می‌کند، ابراز داشت.

استفان دوجاریک، سخنگوی این سازمان، نسبت به «تاثیر ویرانگر» اجرای این قانون بر وضعیت انسانی فلسطینی‌ها هشدار داد و افزود که گوترش همچنین به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل که اونروا را در دسامبر ۱۹۴۹ ایجاد کرد، نامه‌ای فرستاده است.

گوترش پیشتر نیز از این اقدام اسرائیل که قرار است تا ۹۰ روز دیگر اجرایی شود و به گفته او «ممکن است عواقب ویرانگری» برای آوارگان فلسطینی داشته باشد، انتقاد کرده بود.

گوترش همچنین از اسرائیل خواست به تعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشد و گفت که قوانین ملی «نمی‌تواند این تعهدات را تغییر دهد.»

دنی دانون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، با تاکید بر این که «اونروا در غزه به جبهه‌ای برای حماس تبدیل شده است» گوترش را به نادیده گرفتن این «واقعیت غیرقابل انکار» متهم کرد.

در همین حال اداره بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است روز سه‌شنبه اعلام کرد حمله هوایی اسرائیل به یک ساختمان مسکونی پنج طبقه در شمال غزه به کشته شدن دست کم ۷۰ تن منجر شد و در دو حمله جداگانه اسرائیل به منطقه «بیت لاهیه» نیز ۱۸ تن کشته و ۲۳ نفر مفقود شدند.

به طور معمول، اداره بهداشت غزه و یا سازمان‌هایی که تحت کنترل حماس هستند، هنگام اعلام تعداد کشته‌شدگان به شمار شبه‌نظامیان کشته شده اشاره نمی‌کنند. اسرائیل می‌گوید برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان تمام تلاش خود را می‌کند و حماس را به استفاده از سپر انسانی متهم می کند؛ اتهامی که این گروه آن را رد می‌کند.

اسرائیل می‌گوید که در جریان درگیری‌ها در غزه چهار سرباز اسرائیلی کشته شدند و تعداد تلفات این کشور از هنگام آغاز عملیات به ۱۶ تن رسیده است.

سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی عمیق از تعداد زیاد تلفات، می‌گوید که امکان دسترسی به مناطق فلسطینی و کمک به قربانیان را ندارد.

قانون جدید اسرائیل، فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی ممنوع می‌کند و مقامات اسرائیلی از هرگونه تماس با نمایندگان اونروا منع می‌شوند.

این اقدام اسرائیل با انتقاد برخی کشورهای جهان از جمله اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد مواجه شده که می‌گویند در حال حاضر آنروا تنها مکانیزم موجود برای کمک‌رسانی به فلسطینی‌ها است.

اسرائیل از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل - که بر اثر آن دست‌کم ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر که عمدتا غیرنظامی بودند، به گروگان گرفته شدند - تاکنون در چندین جبهه با حکومت جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در نبرد بوده است.

هنوز ۱۰۱ گروگان ربوده‌شده توسط حماس و دیگر ستیزه‌جویان فلسطینی در غزه هستند و تخمین زده شده که دست‌کم یک‌سوم آنها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

اسرائیل در شمال نیز با اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی حزب الله لبنان، درگیر بوده است. حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین را از پا در آورده است.

اسرائیل همزمان با حملات هوایی سنگین به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان، حومه جنوبی بیروت، و دره بقاع، اقدام به اعزام نیروهای زمینی خود به بخش‌های از جنوب لبنان کرده است.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.


منبع: صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG