لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

تداوم درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله؛ دو سرباز اسرائیلی زخمی و دو عضو حزب‌الله کشته شدند


دود برخاسته از محل حمله اسرائیل به روستای طیبه در جنوب لبنان (یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳)
دود برخاسته از محل حمله اسرائیل به روستای طیبه در جنوب لبنان (یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳)

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک سرباز و یک افسر این کشور بامداد دوشنبه ۱۵ مرداد بر اثر حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اسرائیل زخمی شده‌اند.

ساعاتی بعد، دو عضو حزب‌الله بر اثر حمله اسرائیل به یک هسته عملیاتی حزب‌الله در «میس الجبل» واقع در جنوب لبنان کشته شدند. حزب‌الله اسامی این دو عضو خود را علی شقیر و محمد حمادی اعلام کرده است.

طبق بیانیه ارتش اسرائیل، ساعت ٢ بامداد دوشنبه پدافند موشکی رهگیر اسرائیلی برای ساقط کردن چند فروند پهپاد حزب‌الله که از لبنان به سوی اسرائیل پرتاب شده بودند، فعال شد.

ارتش اسرائیل در ادامه بیانیه افزود که یکی از این پهپادهای انفجاری به نزدیکی یک کیبوتص در فاصله ۱۰ کیلومتری مرز با لبنان برخورد کرد که در نتیجه آن یک سرباز و یک افسر زخمی شدند و یک آتش‌سوزی کوچک در منطقه ایجاد شد.

حزب‌الله لبنان مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و به رغم حملات متعدد این گروه به غیرنظامیان اسرائیلی طی ماه‌های گذشته، مدعی شد چندین پهپاد انتحاری را به سوی «یک پایگاه نظامی اسرائیل» شلیک کرده است.

حزب‌لله لبنان همچنین مسئولیت یک حمله پهپادی دیگر به منطقه مالکیا در نزدیکی مرز مشترک لبنان و اسرائیل را بر عهده گرفت.

از سوی دیگر ارتش اسرائیل نیز یکشنبه‌شب حملاتی را علیه یک انبار تسلیحات و مواضع حزب‌الله در «کفر کیلا» واقع در جنوب لبنان انجام داد. علاوه بر این، مناطقی دیگر در جنوب لبنان هدف حملات توپخانه‌ای اسرائیل قرار گرفت.

ارتش اسرئیل همچنین اعلام کرد حزب‌الله چندین فروند پهپاد و راکت دیگر به شمال این کشور شلیک کرده که هیچ تلفاتی را به بار نیاورده‌اند.

همزمان با با افزایش نگرانی‌ها درباره اقدامات و حملات احتمالی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در منطقه و هشدار رهبران اسرائیل درباره «بهای سنگینی» که متوجه مرتکبان چنین حملاتی خواهد شد، سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۶ مرداد با انتشار بیانیه‌ای خواستار تنش‌زدایی «فوری» در خاورمیانه شد.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ابراز نگرانی شدید نسبت به خطر گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه از «همه طرف‌ها و دولت‌های ذی‌نفوذ» درخواست کرد که فورا به منظور تنش‌زدایی از وضعیت «بسیار متزلزل» جاری وارد عمل شوند.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، قرار است روز دوشنبه درباره تنش‌های خاورمیانه با تیم امنیت ملی خود گفت‌و‌گو و با ملک عبدالله، پادشاه اردن، دیدار کند.

گفت‌و‌گوهای ایالات متحده و اردن یک روز پس از سفر ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، به ایران انجام می‌شود.

ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، روز یکشنبه ۱۴ مرداد در سفری کم‌سابقه به ایران، خواستار پایان یافتن روند تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه شد و گفت این منطقه باید بتواند در «صلح، امنیت و ثبات» زندگی کند.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود، بار دیگر بر پشتیبانی «قاطع ایالات متحده از امنیت اسرائیل و حق دفاع از خود در برابر تهدیدهای حکومت ایران» و نیروهای نیابتی آن، مانند حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، تاکید کرد.

پنتاگون با انتشار بیانیه‌ای در همین رابطه اعلام کرد که دو طرف درباره جابه‌جایی نیروهای ایالات متحده در منطقه - که وزارت دفاع برای تقویت محافظت از نیروهای آمریکایی، حمایت از دفاع اسرائیل، و بازدارندگی و کاهش تنش‌های گسترده‌تر در منطقه انجام می‌دهد – گفت‌و‌گو کردند.»

پنتاگون روز جمعه اعلام کرده بود که ایالات متحده یک ناوگروه هواپیمابر و تجهیزات و تسلیحات هوایی بیشتری را به منطقه منتقل خواهد کرد.

جاناتان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، این هفته در گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس» آمریکا گفت: «هدف ما کاهش تنش‌ها است. هدف ما بازدارندگی است. هدف ما دفاع از اسرائیل است.»

فاینر در گفت‌و‌گوی دیگری با شبکه «ای‌بی‌سی» نیز گفت: «ما برای هر احتمالی آماده می‌شویم.» او تصریح کرد: «به باور ما جنگ منطقه‌ای به نفع هیچ‌کس نیست.»

این تحولات پس از حمله هوایی اسرائیل به ساختمانی در بیروت که به کشته شدن فؤاد شکور، از فرماندهان ارشد حزب‌الله، انجامید، و نیز کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، در تهران - که جمهوری اسلامی آن را به اسرائیل نسبت می‌دهد - روی داده است.

پیشتر رسانه‌ اسرائیلی «کان» به نقل از دیپلمات‌های غربی ناشناس برآورد کرده بود که همان ائتلاف منطقه‌ای که به دفع حمله موشکی و پهپادی مستقیم جمهوری اسلامی در ماه فروردین کمک کرد، می‌تواند دوباره برای خنثی کردن یک حمله احتمالی گرد هم بیاید.

بنابر همین گزارش، «کار فشرده‌ای» روی این موضوع در حال انجام است و این احتمال وجود دارد که در صورت حمله جمهوری اسلامی، این همکاری دوباره اتفاق بیافتد، زیرا «همه علاقه‌مندند که این حادثه به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل نشود.»

پنتاگون روز جمعه ۱۲ مرداد اعلام کرد که یک اسکادران جت جنگنده را به خاورمیانه منتقل می‌کند و یک ناو‌هواپیمابر را در منطقه حفظ می‌کند تا حضور نظامی آمریکا را برای کمک به‌دفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروهای آمریکایی تقویت کند.

منابع: تایمز اسرائیل، صدای آمریکا، رویترز، خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس

XS
SM
MD
LG