لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۹

ادامه حملات اسرائيل به غزه؛ نتانیاهو: جنگ تا آزادی گروگان‌ها و نابودی حماس متوقف نمی‌شود


آرشیو
آرشیو

اسراییل روز سه‌شنبه ۲۸ آذر، به حملات خود در نوار غزه ادامه داد. در این حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که در مورد تلفات غیرنظامیان تحت فشار کشورهای خارجی است، گفت: تا زمانی که ۱۲۹ گروگان باقی‌مانده آزاد نشوند و حماس نابود نشود، جنگ متوقف نخواهد شد.

در همین حال، اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، روز سه‌شنبه گفت که این کشور برای برقراری یک آتش‌بس دیگر در غزه، با میانجی‌گری کشورهای خارجی و به منظور آزادی گروگان‌های در دست حماس و همچنین امکان رساندن کمک‌های بیشتر به این منطقه آماده است.

به گفته دفتر آقای هرتزوگ، او در مراسمی گفت: «اسرائیل برای یک توقف بشردوستانه دیگر و کمک‌های بشردوستانه بیشتر آماده است تا بتواند گروگان‌ها را آزاد کند.»

او افزود: مسئولیت چنین آتش‌بسی بر عهده یحیی سینوار، رهبر حماس در غزه، و دیگر رهبران این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی است.

حمله هوایی و زمینی اسرائیل به غزه در پاسخ به حمله حماس در ۱۵ مهر به این کشور آغاز شد.

در حمله شبه‌نظامیان حماس به اسرائیل، دست‌کم ۱۲۰۰ تن کشته شدند که اکثر آنها غیرنظامی بودند و در میان آنها، کودکان نیز وجود داشتند. شبه‌نظامیان حماس همچنین حدود ۲۴۰ تن را ربودند که حدود ۱۱۰ آنها در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای در غزه آزاد شدند.

در همین حال، به گفته مقام‌های حکومت غزه که تحت کنترل حماس است، نزدیک به ۲۰ هزار فلسطینی نیز در حملات اسرائيل کشته شده‌اند.

مقام‌های حماس با اعلام اینکه اکثر کشته‌شدگان، زنان و کودکان بودند، نمی‌گویند چه تعداد از کشته‌شدگان از شبه‌نظامیان حماس بوده‌اند.

در این حال، به گفته دفتر رسانه‌های حماس، تعداد روزنامه‌نگاران فلسطینی کشته شده در جریان حملات اسرائيل به ۹۷ تن رسیده است.

در مقابل، اسرائيل با اعلام این‌که هزاران تن از شبه‌نظامیان حماس را کشته است، این گروه شبه‌نظامی را به استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی متهم می‌کند. اسرائیل همچنین می‌گوید که پیش از انجام حملات هشدار می‌دهد تا غیر نظامیان بتوانند از منطقه فرار کنند.

بر اساس گزارش‌ها، جنگ در غزه موجب آوارگی حدود ۱.۹ میلیون فلسطینی شده، بخش زیادی از شمال غزه را ویران کرده و حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی به اسرائیل و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه را به همراه داشته است.

آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) می‌گوید: بیش از ۶۰ درصد زیرساخت‌های غزه ویران شده یا آسیب دیده است.

حملات راکتی به اسرائيل

در همین حال، حماس به حملات راکتی خود به اسرائيل ادامه می‌دهد.

این گروه روز سه‌شنبه راکت‌‌هایی را به سمت تل آویو شلیک کرد که در پی آن، آژیرهای خطر در مرکز اسرائیل به صدا درآمد. هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی گزارش نشده است.

حملات حوثی‌ها

شورشیان حوثی که تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند، حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ را ادامه داده‌اند و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی و همچنین شرکت بزرگ عرصه نفت و گاز بریتیش پترولیوم، بی‌پی، گفتند تجارت از طریق آب‌راه حیاتی دریای سرخ را به حالت تعلیق در آورده‌اند.

در همین حال، شرکت «تنکر ترکرز» که تردد کشتی‌ها را رصد می‌کند، در شبکه اجتماعی «ایکس» اشاره کرد که حوثی‌ها برای نفتکش‌های حامل نفت ایران که عازم سوریه می‌شود، مشکلی ایجاد نکرده‌اند.

حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری مختلف، آمریکا و متحدانش را بر آن داشته است تا با تهدید حوثی‌ها مقابله کنند.

پیشتر لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در سفر خود به خاورمیانه از تشکیل یک نیروی جدید دریایی برای محافظت از کشتی‌های عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن با هدف مقابله با حملات حوثی‌های یمن خبر داده بود.

حوثی‌ها گفته‌اند که بدون در نظرگرفتن این ائتلاف دریایی به رهبری ایالات متحده، به اهداف اسرائیلی حمله کنند. حوثی‌ها می‌گویند در حمایت از گروه حماس به کشتی‌ها حمله می‌کنند.

هر چند بر اساس برخی گزارش‌ها، حوثی‌ها کشتی‌هایی را هدف قرار داده‌اند که ارتباطی به اسرائيل نداشته‌اند.

این گزارش با استفاده از مطالب تهیه شده از رویترز، آسوشیتدپرس و تنکرترکرز تهیه شده است.

XS
SM
MD
LG