بریتانیا موافقت کرد یک ناو نیروی دریایی سلطنتی را به عملیات بینالمللی تحت رهبری آمریکا برای حفاظت از جریان آزاد تجارت در دریای سرخ بفرستد.
پیشتر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در جریان سفر به خاورمیانه از تشکیل یک نیروی جدید دریایی برای محافظت از کشتیهای عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن با هدف مقابله با حملات حوثیهای یمن خبر داده بود.
وزارت دفاع بریتانیا روز سهشنبه، ۲۸ آذر اعلام کرد که ناو «اچاماس دایموند» شنبه همین هفته یک پهپاد مشکوک را در دریای سرخ سرنگون کرده است. بریتانیا همچنین در مورد وخامت وضعیت امنیتی در دریای سرخ هشدار داده و تأکید کرده است که حملات موشکی بالستیک و پهپادها، «تهدیدی فزاینده» است.
بریتانیا گفت که این گروه بینالمللی علاوه بر ناو «اچاماس دایموند»، شامل سه ناوشکن آمریکایی است و یک کشتی جنگی فرانسوی نیز در منطقه است.
سخنگوی نخست وزیر بریتانیا میگوید این کارگروه بینالمللی، ظرفیت قابل توجهی برای جلوگیری از حملات آینده و حفاظت از کشتیرانی تجاری خواهد داشت.
او افزود که هیچ برنامه ای برای اعزام کشتیهای بیشتری از نیروی دریایی بریتانیا به منطقه وجود ندارد ولی با این وجود، این موضوع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزارت دفاع ایتالیا نیز روز سه شنبه، ۲۸ آذر اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور «در ساعات آینده»، یکی از ناوچههای خود را برای کمک به حفاظت از مسیر کشتیرانی دریای سرخ در برابر حملات شبه نظامیان حوثی یمن اعزام خواهد کرد.
گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا پس از تماس با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفت که کشورش به همراه جامعه بینالمللی، در مقابله با فعالیت بیثباتکننده حوثیها مشارکت خواهد داشت.
یک منبع در وزارت دفاع ایتالیا به خبرگزاری رویترز گفته است که ناو «ویرجینیو فاسان» به سمت دریای سرخ حرکت خواهد کرد.
کروستو در بیانیهای گفت که به منظور ایجاد ثبات، جلوگیری از بلایای زیست محیطی و پیشگیری از فشار تورمی لازم است تا حضور نظامی در منطقه افزایش پیدا کند.
حوثیها در پی حمله اسرائیل به نوار غزه برای مقابله با حماس، حملات خود را تشدید کردهاند و شرکتهای بزرگ نفتی و شرکتهای باربری را مجبور به اجتناب از این منطقه کردهاند. این موضوع هزینه حمل و نقل را افزایش میدهد و اقتصاد جهانی را تهدید میکند.
حوثیها که بخش زیادی از شمال یمن را کنترل میکنند، از آغاز جنگ اسرائیل علیه حماس به رهبری اسرائیل در هفتم اکتبر، حملاتی را علیه کشتیها در منطقه ترتیب دادهاند. آنها تمام کشتیهای متعلق به اسرائیل و همچنین هر کشتی که به سمت بنادر اسرائیلی حرکت میکند را تهدید کردهاند.
ایالات متحده تا به امروز به حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران که در یمن فعالیت میکنند، حمله نکرده و هیچ یک از تسلیحات یا سایتهای آنها را هدف قرار نداده است.
وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه، ۲۷ آذر به این پرسش که چرا پنتاگون حمله متقابل انجام نداده است، پاسخ نداد.