براساس گزارشها، میزان حضور شهروندان عرب اسرائیلی در انتخابات پارلمانی این کشور پایین است.
تایمز اسرائیل به نقل از بنیاد غیردولتی آبراهام نوشت که براساس نظرسنجیها ۵۱.۲ درصد شهروندان عرب اسرائیل در انتخابات پارلمانی امروز شرکت خواهند کرد.در انتخابات سال ۲۰۱۵ این میزان ۶۳.۷ درصد بود.
برخی شهروندان عرب به گزارشگران گفتهاند که گمان نمیکنند رای دادن آنها تغییری در وضعیت زندگیشان ایجاد کند.
براساس گزارشهای منتشر شده، ۲۴.۸ درصد واجدین شرایط رای دادن، تا ساعت ۱۲ ظهر روز سه شنبه ۲۰ فروردین در انتخابات پارلمانی اسرائیل شرکت کردهاند.
به گزارش هاآرتص، این میزان اندکی از تعداد شرکتکنندگان در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۵ اسرائیل کمتر است.
گزارش شده در شهر عربنشین بقاع غربی تاکنون تنها ۱۲ درصد رایدهندگان پای صندوقهای رای حاضر شدهاند.
پیشتر گزارش شده بود که تعداد زیادی از شهروندان عرب اسرائیل قصد حضور در انتخابات را ندارند. براساس برخی آمارها، دستکم ۵۰ درصد شهروندان عرب اسرائیل در انتخابات رای نخواهند داد.
آوی گابای، رهبر حزب کارگر اسرائیل، گفت آنچه در انتخابات پارلمانی روز سهشنبه این کشور رخ خواهد داد، تغییر نظر رایدهندگان از حزب لیکود بنیامین نتانیاهو به سمت احزاب چپ میانهرو برای تغییر در سیاستهای این کشور است.
به گزارش جروزالم پست،گابای همراه مادر خود در یک حوزه رایگیری در شهر اورشلیم حضور پیدا کرد و رای خود را به صندوق انداخت.
گابای از رایدهندگان خواست تبلیغات بنی گانتز را نادیده بگیرند و اضافه کرد: «هیچکس از بابت اینکه با تکیه بر قلبش رای دهد، پیشیمان نمیشود.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از شانسهای اصلی پیروزی در انتخابات پارلمانی اسرائیل است.
موفقیتهای اخیر در عرصه بینالمللی، باعث افزایش شانس پیروزی او در انتخابات شده است. از جمله میتوان به انتقال سفارت ایالات متحده از تلآویو به اورشلیم، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل در بلندیهای جولان از سوی آمریکا و در نهایت قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی خارجی از سوی وزارت خارجه ایالات متحده اشاره کرد.
نتانیاهو در جریان تبلیغات انتخاباتی، تصویری از خود در کنار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده منتشر کرده بود.
نخستوزیر فعلی اسرائیل که از سال ۲۰۰۹ تاکنون عهدهدار این سمت بوده است، با ارائه تصویری از گنتس به عنوان یک چپگرای بی تجربه، در پی دستیابی به پنجمین دوره نخست وزیری خود است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و رهبر حزب لیکود، رای خود را در شهر اورشلیم به صندوق انداخت.
نخستوزیر اسرائیل، رای دادن را امری «مقدس» و لازمه دموکراسی توصیف کرد. او از حامیان خود خواست «انتخاب درست» را انجام دهند.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «کارهای زیادی برای انجام دادن داریم، باید اقتصاد کشورمان را تقویت کنیم و توسعه دهیم.» او همچنین به شهروندان اسرائیل هشدار داد که اگر امروز پای صندوقهای رای نروند، شاهد آن خواهند بود که «لپید نخستوزیر بعدیتان خواهد بود.»
شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش کرد نیروهای پلیس این کشور در حوزههای رایگیری شهرهای مختلف عربنشین این کشور دوربینهایی کشف کردهاند که از سوی ناظران انتخابات حزب لیکود کار گذاشته شده بود.
به گزارش تایمز اسرائیل، این دوربینها در حوزههای انتخاباتی شهرهایی چون ساخنین، مجد الکروم، تامارا و نازارت کشف شده است. گفته میشود بیش از هزار دوربین در حوزههای رایگیری مختلف جمعآوری و ضبط شدهاند.
پلیس این دوربینها را جمعآوری کرده، اما به ناظران انتخابات اجازه داده است که کار خود را ادامه دهند. فرماندهان پلیس در حال حاضر در انتظار دستور رئیس کمیته مرکزی انتخابات برای اقدام در این زمینه هستند.
روون ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل با حضور در یک محل رایگیری، رای خود را به صندوق انداخت. ریولین پس از رای دادن گفت این مردم اسرائیل هستند که تصمیم میگیرند دولت و نخستوزیر بعدی چه کسی است.
ریولین گفت: «برای جاری شدن تصمیم مردم، باید تصمیم مهمی درباره آینده دولت اسرائیل بگیرید. امروز باید همه ما رای دهیم، گرچه شاید گاهی این کار سخت باشد.»
ایمن عوده، از نمایندگان عرب عضو پارلمان اسرائیل و رهبر حزب حداش، در حیفا رای خود را به صندوق انداخت. یکی از تابلوهای تبلیغاتی حزب او با یک گرافیتی به زبان عبری تخریب و روی آن نوشته شده بود: «مرگ بر عربها.»
عوده از شهروندان عرب اسرائیل خواست در انتخابات حاضر شده و رای دهند. عوده گفت: «ما برای آینده بهتر و انتخاب جایگزین برای حکومت افراطی و نژادپرستی که در دهه گذشته حاکم بوده، رای میدهیم.»
ینی گانتس، رهبر ائتلاف آبی و سفید، که رقیب اصلی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر فعلی اسرائیل در انتخابات است، با حضور در یک مرکز رایگیری در روشهائین رای خود را به صندوق انداخت.
گانتس ائتلاف «آبی و سفید» را به همراه رهبر حزب میانه «آینده آنجاست»، و با یکی دیگر از ژنرالهای بازنشسته ارتش و موشه یعلون وزیر سابق دفاع تشکیل داد.
رقابت اصلی در انتخابات امروز بین حزب لیکود به رهبری نتانیاهو و ائتلاف «آبی و سفید» به رهبری گانتس است. حزب لیکود در انتخابات گذشته سی کرسی پارلمان را به دست آورد.
گانتس ائتلاف «آبی و سفید» را به همراه رهبر حزب میانه «آینده آنجاست»، و با یکی دیگر از ژنرالهای بازنشسته ارتش و موشه یعلون وزیر سابق دفاع تشکیل داد.