نظرسنجیها نشان میدهند که بنیامین نتانیاهو نسبت به رقیب خود بنی گنتس راه آسانتری را برای تشکیل یک دولت ائتلافی پیش رو دارد.
به گزارش رویترز نظرسنجیهای نهایی رسانههای داخلی نشان میدهند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، و حزب حاکم وی، لیکود، نسبت به رقیب سیاسی اصلی او، یعنی بنی گنتس، رئیس سابق ارتش اسرائیل و حزب مرکزگرای او، آبی و سفید، راه آسانتری را برای تشکیل یک دولت در پیش دارند.
بنا بر اعلام کمیته انتخابات مرکزی اسرائیل، در این کشور ۶.۳ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند و ۴۱ حزب سیاسی بر سر کسب کرسی در کنست - پارلمان اسرائیل که ۱۲۰ کرسی دارد - رقابت میکنند. این انتخابات روز سهشنبه ۹ آوریل برگزار میشود.
به گزارش سى ان ان ، پیشبینی میشود که تنها حدود ده تا چهارده حزب، آرای کافی برای ورود به کنست را به دست آورند و در این میان دو حزب قطعا جلوتر از دیگران هستند: حزب لیکود نتانیاهو و حزب آبی و سفید گنتس. پیشبینی میشود که هر یک از این دو حزب در حدود سی کرسی را به دست آورند.
تقریبا تمام نظرسنجیها در هفتههاى پایانی این کارزار سه ماهه پیشبینی کردهاند که حزب حاکم لیکود و شرکای ائتلاف ملیگرای سنتی و یهودی ارتدوکس آن بیش از ۶۱ کرسی مورد نیاز برای تشکیل یک ائتلاف اکثریت در پارلمان را کسب میکنند.
پس از پایان رأى گيرى در روز سه شنبه، کمیته انتخابات مرکزی اسرائیل نتایج مقدماتی را روز بعد منتشر خواهد کرد و کرسیهای پارلمانی به تناسب [میزان آرای کسب شده] به احزابی که دستکم ۳.۲۵ درصد از آرای ملی را کسب کرده اند، تخصیص داده خواهد شد. با شمارش آرای دیپلماتها و سربازان اسرائیلی معمولا تغییرات کوچکی در نتایج رسمی - که قرار است تا تاریخ ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) منتشر شود – و در نتیجه در تخصیص کرسیها روی خواهد داد.
پس از انتشار نتایج مقدماتی، روون ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل، چندین روز را صرف ملاقات با رهبران همه احزابی که برنده کرسیهایی در پارلمان شده اند، میکند تا ببیند که به نظر آنها، رهبر کدام یک از احزاب باید دولت آینده را تشکیل دهد. نظام انتخاباتی اسرائیل به ریولین این قدرت را داده است تا از رهبر حزبی که به نظر او بیشترین بخت موفقیت را دارد، بخواهد که مذاکرات برای تشکیل یک ائتلاف متشکل از دستکم ۶۱ قانونگذار را آغاز کند. این روند باید ظرف ۴۲ روز کامل شود. اگر آن رهبر حزب شکست بخورد، ریولین میتواند از رهبر یک حزب دیگر بخواهد تا طی یک دوره ۲۸ روزه یک ائتلاف اکثریت را تشکیل دهد.
اگر چه برخی نظرسنجیها حاکی از آن است که حزب آبی و سفید بنی گنتس اکثریت کرسیها را کسب خواهد کرد، اما [این نظرسنجیها] در عین حال پیشبینی كرده اند که این حزب، صرفا از طریق مشارکت با احزاب کوچکتر متمایل به چپ یا عرب اسرائیلی، به آن اکثریت ۶۱ کرسی مد نظر دست نخواهد یافت. گنتس گفته است که اگر وظیفه تشکیل دولت به او محول شود او خواهد کوشید تا برخی از همپیمانان طبیعی لیکود را جهت پیوستن به یک ائتلاف تحت رهبری حزب آبی و سفید، متقاعد کند.
نتانیاهو، که از سال ۲۰۰۹ تاکنون عهدهدار این سمت بوده است، با برجسته كردن پیروزیهای دیپلماتیک خود، از [جمله] همپیمانی او با رئیس جمهورى ایالات متحده دونالد ترامپ، و در عین حال با ارائه تصویری از گنتس به عنوان یک چپگرای بی تجربه، در پی دستیابی به پنجمین دوره نخست وزیری خود بوده است. از سوی دیگر، گنتس که از ماه دسامبر وارد عرصه سیاست شده است، ضمن برجستهسازی تاکتیکهای نظامی قاطع و شدید خود در برابر شبه نظاميان فلسطینی، نتانیاهو را به عنوان فردی فاسد و تهدیدی برای دموکراسی اسرائیل معرفی کرده است.
هم نتانیاهو و هم گنتس مىگويند که ایران را به خاطر فراخوانهایش جهت نابودی کشور یهودی، پشتیبانی از گروههای شبه نظامى ضداسرائیل، و استقرار نظامی در سوریه به عنوان یک تهدید اصلی برای امنیت اسرائیل مىدانند. هر دو رقیب همچنین وعده داده اند که سیاست اسرائیل در مقابله با این رفتارهای ایران را ادامه دهند.