مقامهای اسرائیل روز چهارشنبه یک طرح بزرگ توسعه شهرک نشین های یهودی در قلب محله فلسطینی اورشلیم شرقی را تایید و مجوز ساخت ۱۷۶ واحد مسکونی جدید در آن منطقه را صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فلسطینیها این پروژه عمرانی را، که به گفته سخنگوی شهرداری اورشلیم به تایید کمیته برنامه ریزی شهری رسیده است، محکوم و آن را نقض قوانین بینالملل خواندند.
با اتمام این طرح، شمار خانهها در شهرک یهودی نوف زایون – که در حال حاضر ۹۱ واحد مسکونی دارد و توسط خانه های فلسطینی در محله جبل المکبر محاصره شده است – سه برابر خواهد شد.
این محله در منطقهای واقع شده که اسرائیل آن را در جنگ سال ۱۹۶۷ در بخش شرقی اورشلیم به اشغال در آورد و فلسطینیها خواستار خروج آنها از این مناطق برای پیشبرد مذاکرات صلح هستند.
برخی طرفهای بین المللی نیز که راه حل دو کشور اسرائیل و فلسطینی را برای رسیدن به یک صلح پایدار دنبال میکنند، شهرک سازی اسرائیل را مانعی در پیشبرد گفتوگوهای صلح خاور میانه میدانند.
فلسطینیها که خواستار تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه هستند، میگویند اسرائیلیها باید به مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ برگشته و شهرک نشینهای یهودی را تخلیه کند.
حدود ۵۰۰ هزار اسرائیلی در کرانه باختری و اورشلیم شرقی، که فلسطینیها میخواهند پایتخت کشور آینده شان باشد، زندگی میکنند. بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار فلسطینی در این مناطق ساکن هستند.
اسرائیل نیز در تلاش است که پایتخت خود را، به جای تل آویو، اورشلیم معرفی کند؛ اما این تصمیم تا کنون از حمایت محکم و یکپارچه جامعه بین المللی برخوردار نبوده است.
ایالات متحده که از راه حل دو کشوری برای رسیدن به توافق نهایی صلح حمایت میکند، در دولت گذشته منتقد سیاست شهرک سازی اسرائیل بود؛ موضوعی که موجب سردی روابط دو کشور شد.
با آغاز به کار دولت دونالد ترامپ در اول بهمن ۱۳۹۵، کاخ سفید موضعی متفاوت در این زمینه اتخاذ کرد؛ هرچند هنوز با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم موافقت نهایی صورت نگرفته است.