لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۸

اخراج اسماعیل عبدی در روز جهانی معلم؛ شورای سراسری فرهنگیان بر ایجاد تشکل‌های جدید تاکید کرد


اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان. آرشیو
اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان. آرشیو

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی معلم، پنجم اکتبر، بر لزوم تقویت تشکل‌های صنفی موجود و ایجاد تشکل‌های جدید تاکید کرد. همزمان این شورا از اخراج اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در این روز با حکم هیأت تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران خبر داد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با اشاره به شرایط کنونی ایران نوشت: در شرایطی که حاکمیت، سرکوب تشکل‌ها و فعالان صنفی را در پیش گرفته است و تمام امکانات رسانه‌ای عمومی و ملی در خدمت باندهای ثروت و قدرت قرار دارد، بهترین راه برای اهمیت دادن به صدای معلمان، تقویت تشکل‌های صنفی موجود و ایجاد تشکل‌های جدید است.

به نوشته این بیانیه، تجربه ثابت کرده است که جریانات سیاسی و حاکمیت به معلمان نگاه ابزاری دارند و این ساختار قادر به ایجاد تحول در نظام آموزشی، بهبود وضعیت معلمان و ارائهٔ آموزش رایگان، کیفی و عادلانه نیست.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران از تمام معلمان خواست تا ضمن گرامیداشت روز جهانی معلم، از ظرفیت مدرسه برای اطلاع رسانی و آگاهی‌بخشی در مورد مطالبات جنبش معلمان در محیط کار و سر کلاس درس استفاده کنند.

روز پنجم اکتبر در سال ۱۹۹۴ میلادی از سوی یونسکو به عنوان روز جهانی معلم نامیده شد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران اشاره کرد که هدف از اعلام چنین روزی، بها دادن به معلمان، قدردانی از آنها و بررسی مشکلات شان در سراسر دنیا اعلام شده‌است.

ادامه برخوردهای اداری، امنیتی و قضایی با فعالان صنفی معلمان

روز جهانی معلم در شرایطی در ایران فرا رسیده است که شماری از معلمان و فعالان صنفی آنان به اتهام های امنیتی در حال گذراندن محکومیت خود هستند. شمار دیگری از آنان نیز اخراج شده اند.

به گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران، همزمان با روز جهانی معلم با رأی هیأت تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران با ۲۴ سال سابقه، بازخرید و از کار اخراج شد.

این حکم به اتهام «شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیر قانونی، تحریک به برپایی تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی و اعمال فشارهای گروهی برای تحصیل به مقاصد غیرقانونی از طریق عضویت در کانون صنفی معلمان و سرپرستی اعتراضات کشوری معلمان و... منجر به بازداشت و محکومیت» صادر شده است.

آقای عبدی در شبکه اجتماعی «ایکس»‌ نوشت: در روز جهانی معلم با رأی هیأت تخلفات اداری آ.پ شهرستان‌های تهران، بعد از ۲۴ سال خدمت به دلیل فعالیت صنفی در چهارچوب قانون و با همان اتهامات سیاسی- امنیتی کذبی که هشت سال زندانی شده بودم، از حرفه‌ معلمی که عاشقانه دوست دارم اخراج شدم.»

به طور معمول، اتهام های امنیتی از سوی دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی به فعالان صنفی در ایران وارد می شود که به سایر دستگاه های حکومتی اجازه می دهد با آنان برخورد کنند.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران همچنین اشاره کرد که هیأت تخلفات اداری آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران پیش از این نیز رسول بداقی، از دیگر فعالان صنفی معلمان، را اخراج، و حکم بازخرید و اخراج محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی، دو فعال صنفی معلمان، را نیز صادر کرده است.

این شورا ضمن محکومیت پرونده سازی و تسویه معلمان فعال توسط هیات‌های تخلفات اداری خواهان لغو محکومیت‌، مختومه شدن پرونده‌ها و بازگشت به کار همه‌ معلمان اخراجی شد.

پیشتر اعلام شده بود که از سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲ «دست‌کم ۸۰ معلم از رتبه‌بندی محروم شده‌اند. ۱۳ تن از معلمان اخراج و یا بازخرید، ۲۳ تن انفصال از خدمت، ۳۲ معلم دچار تقلیل گروه و ۳ تن بازنشستگی اجباری دریافت کرده‌اند.

همچنین به گزارش کانال چالش صنفی معلمان ایران، احمد درخشان، یکی از معلمان ساکن کرج از احضار خود به دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی ناحیه یک کرج خبر داد.

این معلم و نویسنده در حساب کاربری اینستاگرام خود نوشت که دو هفته قبل هم احضار وبازجویی شده است.

او نوشت که به فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و انتشار اکاذیب از طریق رایانه متهم شده بود.

کانون نویسندگان ایران در مورد آقای درخشان نوشت: او داستان‌نویس است و از جمله آثار او می‌توان به «تغییر مسیر باد غدغن است» و «مه‌مانی» اشاره کرد.

همچنین محمدحسین سپهری، معلم و یکی از امضاکنندگان بیانیه‌ ۱۴ فعال سیاسی برایبرکناری علی خامنه ای، که در زندان وکیل‌آباد مشهد به سر می‌برد، به حکم دیوان عدالت اداری از آموزش و پرورش اخراج شد.

احمد حیدری نصرت، فعال صنفی معلمان در شهرستان بهارستان، نیز با حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، به بازنشستگی اجباری با تقلیل دو گروه محکوم شد.

در همین حال، آخرین جلسه دفاع کوکب بداغی پگاه، فعال صنفی معلمان در استان خوزستان، روز دهم مهر در شعبه ۱۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی اهواز برگزار شد. او پس از تفهیم اتهام با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آخرین جلسه بازپرسی کوکب بداغی پگاه در دادسرای اهواز برگزار شد..

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این فعال صنفی به هرانا گفت: “مصداق اتهامات طرح شده علیه خانم بداغی فعالیت های صنفی وی عنوان شده است.

برخوردها با معلمان و فعالان صنفی معلمان، انتقاد گسترده اتحادیه های صنفی و کارگری در جهان را به دنبال داشته است.

XS
SM
MD
LG