لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۴

موج دوم اعتراضات در عراق؛ دست‌کم ۱۸ نفر در کربلا کشته شدند


شاهدان عینی می گویند که مردان مسلح نقاب زده با لباس‌های سیاه به سمت معترضان تیراندازی می کردند.
شاهدان عینی می گویند که مردان مسلح نقاب زده با لباس‌های سیاه به سمت معترضان تیراندازی می کردند.

در پنجمین روز از موج دوم اعتراضات در عراق، گزارش‌ها حاکی از کشته شدن دست کم ۱۸ نفر و زخمی شدن صدها نفر در شهر کربلا است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات امنیتی عراق اعلام کردند مردان مسلح به معترضان عراقی در شهر كربلا تیراندازی کردند. گزارش‌ها حاکی است که دست کم ۱۸ نفر در این تیراندازی‌ها کشته و صدها نفر زخمی شدند.

معترضان در کربلا می گویند سربازان در اطراف محل اعتراضات مستقر بودند اما بعد از شروع تیراندازی و شلیک گاز اشک آور توسط مردان مسلح، عقب نشینی کردند.

دو شاهد عینی به این خبرگزاری گفته‌اند که مردان مسلح نقاب زده با لباس‌های سیاه به سمت معترضان تیراندازی می کردند.

بنابر این گزارش، در موج دوم اعتراضات در عراق دست کم ۷۳ نفر کشته شدند که در مجموع آمار کشته شدن از ابتدای اعتراضات به ۲۴۰ نفر می رسد.

با این حال آسوشیتدپرس نوشت که آمار متفاوتی از تعداد کشته شدگان در حمله کربلا وجود دارد و جزئیات حمله مشخص نیست. مقامات رسمی عراق هم کشته شدن معترضان در کربلا را «تکذیب» کرده اند.

این حمله شبانه در روز پنجم اعتراضات عراق در حالی انجام شده است که معترضان در بغداد پرچم ایران را آتش زدند. در روزهای گذشته نیز معترضان عراقی در کربلا مقابل کنسولگری ایران تجمع کرده و شعار «ایران، بیرون، بیرون» سر داده بودند.

اعتراضات ضددولتی در کربلا، بغداد و شهرهایی در جنوب این کشور به خشونت کشیده شده و نیروهای امنیتی به روی معترضان آتش گشوده‌اند. همچنین مردم معترض نیز ساختمان‌های دولتی و مقر شبه نظامیان تحت حمایت ایران را آتش زده‌اند.

آسوشیتدپرس در گزارشی دیگر به سفر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران یک روز بعد از آغاز اعتراضات ضددولتی به عراق اشاره کرده است. قاسم سلیمانی در این سفر به مقامات عراق گفته است که «ما در ایران می دانیم كه چگونه باید با اعتراضات برخورد کنیم.»

این خبرگزاری به نقل از دو مقام بلندپایه عراقی که نامشان فاش نشده است، نوشت سلیمانی در نشستی محرمانه گفت «این اتفاق در ایران افتاد و ما آن را تحت كنترل گرفتیم.»

اما تقریباً یک ماه بعد، اعتراضات در عراق از سر گرفته شد و تظاهرات در لبنان نیز همچنان ادامه دارد. اعتراضاتی که تاثیر منطقه‌ای ایران را تهدید می کند آن هم در شرایطی که ایران تحت فشار تحریم های ایالات متحده قرار دارد.

اعتراضات اخیر عراق در ابتدا علیه فساد، بیکاری و مسائل اقتصادی آغاز شد. معترضان عراقی همچنین می‌گویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، انجام دهد.

آسوشیتدپرس به نقل از حشام ال‌هاشمی، یک تحلیلگر امنیتی عراق نوشت که ایران از این اعتراضات می ترسد، چون بیشترین دستاورد را در دولت و پارلمان از طریق احزاب نزدیک به خود به دست آورده است.

این تحلیگر امنیتی افزود که جمهوری اسلامی سعی دارد از طریق احزاب نزدیک به خود این اعتراضات را به روشی بسیار ایرانی مهار کند.

ایالات متحده بارها گفته است که جمهوری اسلامی ایران با حمایت از گروه های تروریستی و شورشی، عامل بی ثباتی در خاورمیانه است و از طریق نیروی قدس عملا رهبری گروه های شبه نظامی شیعه در عراق را برعهده دارد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG