گزارشها حاکی است که در ادامه اعتراضات در عراق تنها در یک شب گذشته دست کم ۱۷ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه ۷ آبانماه به نقل از منابع پزشکی و امنیتی گزارش داد که پس از حضور نیروهای امنیتی مقابل مردم، در یک شب گذشته در شهر کربلا دست کم ۱۴ نفر کشته و ۸۶۵ نفر زخمی شدند.
همچنین منابع پزشکی گزارش دادند که سه معترض زخمی شده در شهر ناصریه هم جان خود را از دست داده اند.
عراقی ها برای چهارمین روز در موج دوم اعتراضات علیه نخست وزیر این کشور روز دوشنبه با نادیده گرفتن قوانین منع آمد و شد به خیابانها آمدند. گزارشها حاکی است که نیروهای امنیتی به سمت دانشآموزان و دانشجویان که به صف معترضان پیوستهاند، از گاز اشک آور استفاده کردند. آمار کشته شدندگان از ابتدای این ناآرامیها تا کنون دست کم به ۲۵۰ نفر رسیده است.
اعتراضات اخیر عراق در ابتدا علیه فساد، بیکاری و مسائل اقتصادی آغاز شد. معترضان عراقی همچنین میگویند جمهوری اسلامی سعی دارد مشابه تجربه تضعیف ارتش خود و تقویت سپاه را در عراق با تضعیف ارتش رسمی آن کشور و تقویت حشد الشعبی، یا بسیج مردمی عراق، انجام دهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر گزارش داده بود که معترضان نسبت به رژیم جمهوری اسلامی ایران، که با احزاب سیاسی مهم در عراق ارتباط نزدیکی دارد و چندین گروه شبه نظامی قدرتمند حمایت میکند، خشمگین هستند.
فاکس نیوز نوشته بود بسیاری از معترضان شبه نظامیان موسوم به حشدالشعبی را، که در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با داعش تشکیل شد، به اقداماتی مانند حمله به معترضان بنا بر دستور رژیم جمهوری اسلامی، و همچنین به فعالیت های درآمدزا و حفاظت از سیاست مداران فاسد و اقدامات خلاف بدون ترس از مجازات متهم می کنند.
ایالات متحده بارها گفته است که جمهوری اسلامی ایران با حمایت از گروه های تروریستی و شورشی، عامل بی ثباتی در خاورمیانه است و از طریق نیروی قدس عملا رهبری گروه های شبه نظامی شیعه در عراق را برعهده دارد.