ارتش عراق اعلام کرد نیروهای نظامی آن کشور در عملیات آزادسازی شهر عمدتاً سنینشين رمادی از کنترل پیکارجویان گروه افراطی موسوم به "دولت اسلامی" وارد این شهر شدهاند.
عمليات آزادسازی رمادی، مرکز استان انبار، از پيش از سپيده دم سه شنبه اول دی ماه آغاز شد. این شهر در ۶۰ کيلومتری بغداد واقع شده است که از حدود هفت ماه پيش در کنترل داعش قرار داشت.
سخنگوی واحدهای ضدتروريستی عراق میگويد، نیروهای ارتش با عبور از رود فرات و پشتيبانی نيروی هوايی خود را به رمادی رساندند.
دولت عراق از ماه گذشته با قطع شريانهای تدارکاتی داعش، خود را برای انجام عمليات آزادسازی رمادی آماده کرد؛ شهری که سقوط آن شکست و ضعف بزرگی در کارنامۀ دولت مرکزی عراق به جا گذاشت.
بغداد تصميم گرفته است برای اجتناب از هرگونه بینظمی، مانند اتفاقاتی که در جريان آزادسازی تکريت پيش آمد، اين عمليات را فقط با تکیه بر سربازان ارتش و بدون استفاده از شبه نظاميان شيعه به پيش ببرد.
ايالات متحده نيز به دولت عراق توصيه کرده است برای پرهيز از هرگونه تنش فرقه ای از شبه نظاميان شيعه تحت حمايت دولت ايران برای پس گرفتن رمادی از داعش خودداری کند. به همين دليل کار پيشروی ارتش در رمادی به طرف قلب شهر به کندی پیش رفته است.
سخنگوی واحدهای ضدتروريستی عراق يکی ديگر از دلايل پيشروی آرام نيروهای دولتی را وجود تک تيراندازها و بمبگذاران انتحاری داعش عنوان کرد، اما گفته است که سربازان تلاش میکنند با پشتيبانی نيروی هوايی راه خود را باز کنند.
دولت عراق به ساکنان غيرنظامی رمادی فرصت داد تا پیش از این عملیات از شهر خارج شوند. بر اساس برآورد سازمان امنيت و اطلاعات عراق، تعداد نيروهای داعش در رمادی باید بين ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر باشد.
در همین رابطه، خبرگزاری رويترز در گزارشی تحليلی نوشت اگر عمليات آزادسازی رمادی با موفقیت انجام شود، بعد از تکريت دومين شهری خواهد بود که از دست گروه داعش بيرون می آيد.
در حال حاضر، موصل دومين شهر بزرگ عراق، و فلوجه همچنان در کنترل داعش است.
تحليلگران میگويند، آزادی رمادی از لحاظ روانی به تقويت روحيه نيروهای امنيتی عراق کمک می کند.