لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۷

عراق خواستار مبارزه جهانی علیه «دولت اسلامی» شد


بقایای یک خودروی شورشیان که در حمله هوایی آمریکا در نزدیکی سد موصل منهدم شد - سد موسل، ۲۸ مرداد ۱۳۹۳
بقایای یک خودروی شورشیان که در حمله هوایی آمریکا در نزدیکی سد موصل منهدم شد - سد موسل، ۲۸ مرداد ۱۳۹۳

نخست وزیر جدید عراق می گوید از میان برداشتن گروه پیکارجوی دولت اسلامی از عهده یک کشور برنمی آید و مستلزم تلاش های بین المللی است.

حیدر العبادی، نخست وزیر جدید عراق می گوید از میان برداشتن گروه پیکارجوی دولت اسلامی مستلزم تلاش های بین المللی است.

جواد ظریف وزیر خارجه ایران در دیدار روز یکشنبه با آقای عبادی بر حمایت تهران از تمامیت ارضی عراق و جنگ آن کشور علیه شورشیان تأکید کرد.

پیشروی داعش در شمال عراق زنگ خطر را برای بغداد و متحدان غربی اش به صدا درآورده، و برای نخستین بار از خروج ارتش آمریکا از عراق در سال ۱۳۹۰، در هفته های اخیر، بار دیگر به درخواست دولت عراق، مواضع شورشیان را هدف حملات هوایی قرار داد.

در پی حملات گروه سنی افراطی «دولت اسلامی»، بار دیگر کشمکش های فرقه ای در عراق بالا گرفته است. روز شنبه انفجارهای پی در پی در استان دیاله جان ۳۵ نفر را گرفت. انفجارها به تلافی حمله پیکارجویان شیعه به یک مسجد سنیان در بعقوبه صورت گرفت که در جریان آن، یک شبه نظامی شیعه در هنگام نماز جمعه مسجد را به تیربار بست و ۶۸ نفر را به کام مرگ فرستاد.

تحلیلگران نوری مالکی، نخست وزیر مستعفی را عامل تبعیض میان شیعه و سنی و کشمکش های فرقه ای می دانند.

هر چند حیدرالعبادی شیعه و هم حزبی سلف خود است، در تلاش است تا با رفع سیاست های تبعیض آمیز علیه سنیان، اقلیت سنی و نیز کردهای عراق را در مبارزه علیه داعش با دولت همسو کند، سیاستی که وزیر خارجه ایران هم آن را ستود. وی در کنفرانس خبری مشترک با هوشیار زیباری، همتای عراقی اش گفت:

«ما از روند دموکراتیک در عراق، که با انتصاب آقای عبادی به نخست وزیری برای تشکیل دولتی فراگیر به نتایج منطقی رسیده است، خیلی احساس آسودگی می کنیم. ایران در کنار شما خواهد ایستاد. ما از وحدت و تثبیت امنیت در عراق حمایت می کنیم و آن را از اولویت های سیاست خارجی خود می دانیم.»

سنی های عراق، شبه نظامیان شیعه را که در ایران آموزش نظامی دیده اند، عامل خونریزی های فرقه ای در کشور می دانند. ارتش می گوید این شبه نظامیان در پی شورشیان «دولت اسلامی» هستند.

تقریباً روزی نیست که بمبگذاری، آدم ربایی و اعدام در گوشه و کنار عراق صورت نگیرد – صحنه هایی که یادآور روزهای تاریک جنگ داخلی در سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ است.

آقای ظریف در پاسخ به سؤآل خبرنگاری که راجع به شرکت نیروهای ایران در کنار سربازان عراقی در جنگ علیه دولت اسلامی پرسیده بود، گفت:

«اطلاعاتی که درباره حضور نیروهای ایرانی در عراق داده شده درست نیست. حتی یک سرباز ایرانی در خاک عراق حضور ندارد، چون عراق نیازی به سربازان ما ندارد.»

شورشیان دولت اسلامی در هفته های اخیر با شکست دادن نیروهای کرد، بزرگترین سد عراق و چندین شهر و میدان نفتی را در مناطق کردنشین شمال عراق تصرف کرده اند. اما کردها بعداً با حمایت نیروی هوایی آمریکا توانستند بار دیگر کنترل سد موصل را به دست بگیرند.

هرچند حمله هوایی آمریکا که از نیمه مردادماه آغاز شد تا حدودی موجب عقب نشینی شورشیان داعش شده، اما به حل مشکل بزرگتر، یعنی جنگ فرقه ای – که با حملات داعش به شیعیان از سر گرفته شده – کمکی نکرده است.

داعش در تلافی حملات هوایی آمریکا، هفته گذشته ویدیوی گردن زدن جیمز فولی، خبرنگار آمریکایی را منتشر کرد.

XS
SM
MD
LG