لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۸

هشدار در زمینه احتمال کمبود مواد غذایی در ایران


یارانه های نقدی مرحله پنجم واریز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، که صبح روز پنجشنبه ۲ تیر ماه انتشار یافت، «با وجود تاخیر تقریبا ۱۷ ساعته از قابل برداشت شدن پنجمین مرحله از یارانه های نقدی، با این حال مدیران برخی شعب بانکی در خصوص دلیل اختلال در دستگاه های خود پرداز فقط یا اظهار تعجب می کنند و یا از مشتری می پرسند مگر قطع است؟!»

همین خبرگزاری اعلام کرد، «به نظر می رسد در روزهای خاصی از ماه که مراجعات مردم به خودپردازها برای دریافت وجوه حقوق ماهیانه و یا یارانه ها افزایش می یابد بانک ها نه تنها تلاشی در افزایش ظرفیت خدمات رسانی خود انجام نمی دهند بلکه در مواقعی سطح خدمات رسانی معمول خود را نیز کاهش می دهند. که خود این موضوع موجب سرگردانی مردم در مقابل خودپردازها ( ATM ) می شود.

مدیر یک بانک دولتی در تهران، در خصوص اختلال در خودپرداز ها، به خبرگزاری مهر گفت، «من اصلا نمی دانم یارانه ای هم واریز شده و یا نه!»

روزنامه مردم سالاری، در شماره روز چهارشنبه ۲ تیر ماه خود، در یادداشتی با عنوان « هدفمند کردن یارانه ها پس از شش ماه» نوشته است، «تاکنون دولت بيش از درآمد حاصل از آزادسازي قيمت ها، بابت پرداخت نقدي هزينه کرده است در حالي که قرار بود طبق قانون ۵۰ درصد از درآمد را به اين امر اختصاص دهد. اين شيوه اجرا باعث شد تا سهم ۳۰ درصدي که قانون براي کمک به صنايع پيش بيني کرده است نيز پايمال شود وحمايتي از توليد صورت نگيرد. اين تحليل، به همراه پيش بيني بروز تورم بالا بود که موجب مخالفت سرسختانه مجلس با کسب در آمد ۶۲ هزار ميليارد توماني توسط دولت شد.»

حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز، روز چهارشنبه ۱ تیر ماه، در گفت و گو با خبرنگار سایت تابناک اظهار داشت، «نمی شود که دولت هفتاد میلیون نفر را حقوق بگیر کند، ولی در مقابل، از واحدهای تولیدی و صنعتی غافل شود، چرا که این بی توجهی، باعث تعطیلی کارخانجات و سرانجام بیکاری کارکنان آن خواهد شد که متأسفانه، از این موضوع غفلت شد و در عوض به صورت دستوری، قیمت محصولات تولیدی را کنترل کردند؛ بنابراین، تولیدکنندگان نیز تا مدت محدودی می توانند این شرایط را تحمل کنند، ولی در پایان، دچار ورشکستگی و بحران خواهند شد.»

عضو کميسيون انرژي مجلس يادآور شد، «هنگامی ‌که بهای حامل‌های انرژی و هزینه های تولید افزایش یابد، تولید کنندگان نمی توانند محصولات خود را با قیمت گذشته ارایه کنند. از جمله این صنایع، صنایع غذایی است که دولت باید فکری به حال قیمت و هزینه های تولید واحدهای صنعتی کند، در غیر این صورت، با تعطیلی صنایع غذایی و کمبود مواد غذایی خواهیم بود.»

در همین حال شاهین فاطمی، کارشناس امور اقتصادی مقیم پاریس، درگفت و گو با صدای آمریکا، در زمینه نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و چشم انداز تورم ناشی از آن گفت، «از دو راه به تورم کمک می کنند، یکی آمدند قیمت کالاهای اساسی را زیاد کردند، که خود تورم زا است. . . بعد هم آمدند به عنوان کردند که می خواهند به مردم کمک کنند، و از این رو یک مقدار پول، با نام یارانه نقدی به مردم دادند، که این اقدام نیز حجم نقدینگی پول را افزایش داد، هدفمند کردن یارانه ها دو ضرر عمده می زند که دو موردش هم در مسیر ازدیاد تورم است.»

احمدی جباری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۱ تیر ماه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) با اعلام افزایش قیمت کرایه حمل و نقل درون‌شهری، گفت، «با افزایش دوباره بهای حمل و نقل درون‌شهری در طول ۶ ماه بعد از هدفمندی یارانه‌ها زندگی روزمره مردم با مشکلات جدید و بسیار دیگری روبه‌رو می‌شود.»

XS
SM
MD
LG