لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۸

واکنش تهران به تحریم بانک مرکزی


بالاترین مقام بانکی جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ۳۰ مهر ماه، در زمینه احتمال تحریم بانک مرکزی بار دیگر از خود واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر این که « تحريم بانک مرکزی اصلا نتيجه نمي‌دهد»، گفت، «اعتقاد دارم بانك جهاني وصندوق بين المللي پول اصلا زير بار اين نخواهند رفت. حتما سازمان ملل و بانك‌هاي مركزي دنيا هم چنين هم زير بار آن نمي‌روند.»

محمود بهمنی، موضوع تحریم را «يك بحث سياسي» دانست و اعلام کرد، «از اين بحث سياسي قطعا خيلي كشورها تبعيت نمي كنند و اين يكي از مواردي مي‌شود كه تحريم آن موفقيت‌آميز نخواهد بود.»

وي این اقدام را «يك تصميم غير عاقلانه، غير معقول و غير منطقي قلمداد» کرد و افزود، «بانك مركزي در تمام دنيا مستقل است و اصلا جداي از دولت محسوب مي‌شود.»

احمد علوی، کارشناس و استاد اقتصاد مالی در سوئد، با تاکید بر موضوع که «بانک مرکزی در ایران، یک بانک مرکزی مستقل نیست و ابزاری در دست یک حکومت ایدئولوژیک است» به صدای آمریکا گفت، «تحریم احتمالی بانک مرکزی مسلما تاثیر می گذرد روی رابطه این نهاد پولی با سایر بانک های داخلی و در عین حال بانک های کشورها دیگر. از آن جا که اقتصاد ایران وابسته به نفت، و در آمدهای حاصل از فروش این کالا است، تحریم احتمالی بانک مرکزی مسلما عرصه را بر جابجایی پول و اعتبار حاصل از فروش نفت به بانک مرکزی سد خواهد کرد، که در این صورت ایران برای تامین کالاهای مورد نیاز خود بامشکلات بیشتری مواجه خواهد شد. به عبارتی ساده تر تحریم احتمالی بانک مرکزی، هم در عرصه صادرات نفت، و هم در عرصه ذخیره دلارهای نفتی و واردات می تواند اقتصاد ایران را تحت فشار بیشتری از سوی محافل بین المللی قرار دهد. »

مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، روز شنبه ۳۰ مهر ماه در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در زمینه اثرات احتمالی تحریم بانک مرکزی ایران، گفت، «مسلما تحریم بانک مرکزی تبعات بسیار سنگینی برای اقتصاد کشور به ویژه در حوزه مبادلات تجاری به همراه خواهد داشت.»

آقای دانشمند افزود، «ارز حاصل از فروش نفت به حساب بانک مرکزی واریز می‌شودو از این طریق میان بانک‌های دیگر برای تخصیص به بخش‌های تولید و تجارت توزیع می‌شود و باتوجه به اینکه برخی از بانک‌های دولتی کشور در تحریم قرار دارند، ایجاد خلل دیگری در نظام بانکی و تحت الشعاع قرار گرفتن سیستم بانک مرکزی، آسیب گذار خواهد بود. ضربه‌ای که شاید برای اقتصاد در حال گذار ما به راحتی قابل تحمل نباشد.»

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، اضافه کرد، «معتقدم که در شرایط کنونی، سیاستمدارن کشور باید بیش از هر چیز به مصلحت اقتصاد کشور بیندیشند.»

احمد علوی، در واکنش به اظهارت این عضو اتاق بازرگانی ایران به صدای آمریکا گفت، «ایشان به دولت توصیه می کنند که اگر تنش زدایی از یک حد معینی بالاتر برود، آن گاه ممکن است بانک مرکزی یا نظام بانکی ایران در حالت کلی، مورد تحریم قرار بگیرد و به کل قفل شود که در این صورت تبعات آن برای اقتصاد ایران بسیار کلان است.»

با وجود آن که بار تحریم ها بیش از سه دهه است که بر اقتصاد دولتی ایران سنگینی می کند، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۱۵ مهر ماه، با شرکت در نشست با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در زمینه اثرات تحریم ها بر اقتصاد ایران گفت، «اين تهديد‌ها و تحريم‌ها كه سال‌ها وجود داشته‌اند، اكنون در بدترين شرايط آن هستيم، يعني در اين ۳۲ سال اين قدر تحت فشار‌هاي اقتصادي و سياسي نبوده‌ايم كه اين چالشي بسيار بزرگ است.»

احمد علوی، درباره اثرات تحریم ها اخیر بر اقتصاد ایران به صدای آمریکا گفت، «مهم ترین اثر این تحریم های اخیر در حوزه نفت و گاز ایران و فعالیت های شرکت های بین المللی در این بخش بوده است. برای نمونه اثرات تحریم ها را می توان در منطقه عسلویه که به افزایش نرخ بیکاری و توقف پروژه ها انجامیده است مشاهده کرد.

توقف این پروژه ها به کاهش تقاضا برای محصولات سایر کالاهای نیز انجامیده است. که اثرات آن بر کل ساختار اقتصادی ایران سایه افکنده است.»

احمد علوی، در ادامه گفت و گوی خود با صدای آمریکا، با اشاره به تخمینی که اثر تحریم ها بر افزایش قیمت کالا و خدمات را از ۲۰ تا ۳۵ درصد ارزیابی می کند، ادامه این روند برای اقتصاد خانوار را خطرناک توصیف کرد. و در این زمینه هشدار داد.

XS
SM
MD
LG