محمود احمدی نژاد رييس جمهوری ايران اعلام کرد به دليل تحريم های جديد شورای امنيت، آمريکا و اتحاديه اروپا عليه ايران، جمهوری اسلامی حاضر نيست تا پايان مرداد و نيمه ماه رمضان در مورد مسأله هسته ای مذاکره کند. آقای احمدی نژاد گفت «اين جريمهای است برای کسانی كه بايد ادب شوند و رسم گفتوگو با ملتها را بيآموزند.»
رييس جمهوری ايران روز دوشنبه گفت که سازمان ملل متحد، آمريکا و اتحاديه اروپا بايستی موضع «قلدرمنشانۀ» خود را تغيير دهند و کشورهای «مستقل» را در گفتگوهای آينده شرکت دهند.
آقای احمدی نژاد در ادامه چند شرط را برای مذاکره تعيين کرد. محمود احمدی نژاد گفت کشورهايی که خواهان مذاکره با ايران هستند بايد نظرشان را درباره بمب اتمی اسراييل اعلام کنند و بگويند موافق اين امرند يا مخالف.
به رغم آنکه اسراييل هيچگاه دراختيار داشتن سلاح هسته ای را نه تأييد و نه تکذيب کرده است. اعتقاد گسترده بر اين است که آن کشور دارای سلاح هسته ای است.
محمود احمدی نژاد در ادامه خواهان شرکت کشورهای بيشتری در مذاکرات شد و گفت «طبيعی است اگر از آن طرف روسيه، فرانسه و آمريكا بيايند، از اين طرف ايران، تركيه و برزيل خواهند آمد.» رييس جمهوری ايران افزود «پايه گفتگو ها بيانيه تهران، توافق مبادله سوخت هسته ای ايران با برزيل و ترکيه است.» آقای احمدی نژاد گفت «ما هم خودمان سوخت ۲۰ درصد توليد میكنيم و هم برای مبادله سوخت آمادهايم.»
رييس جمهوری ايران در بخش ديگری از سخنان خود اظهارات اخير رييس سيا، سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا را رد کرد که روز يکشنبه گفته بود ايران می تواند تا سال ۲۰۱۲ به سلاح هسته ای دست يابد. آقای احمدی نژاد در اين رابطه گفت که بمب اتمی متعلق به دولتهای عقبافتاده سياسی و آنهايی است كه فاقد منطق هستند.
سخنان روز دوشنبه رييس جمهوری ايران در مورد شرايط تازه ايران برای مذاکره همچنين تأکيد بر صلح آميز بودن برنامه هسته ای تهران در حالی ايراد شد که در اين روز وزير امور خارجه روسيه اعلام کرد قدرت های جهانی بايد اطمينان حاصل کنند برنامه هسته ای ايران ماهيتی صلح آميز دارد.
سرگئی لاورف طی سفر دو روزه خود به اسراييل و سرزمين های فلسطينی گفت جهان بايد هوشيار باشد و اطمينان حاصل کند برنامه هسته ای ايران «کاملاً صلح آميز» است. وزير امور خارجه روسيه همچنين افزود يک ايران مسلح به سلاح هسته ای برای جهان قابل پذيرش نيست.
اما در نيويورک روز دوشنبه روسيه در مورد اقدام آلمان در توقيف تجهيزات ارسالی به نيروگاه اتمی بوشهر که ساخت روسيه است، شکايـت کرد. ويتالی چورکين سفير روسيه در سازمان ملل به شورای امنيت گفت چنين اقدامی «قابل قبول نيست» که «دولت سومی» محموله های به مقصد ايران را که تحت مقررات کنونی سازمان ملل مجازند، توقيف کند.
تحريم های اوليه عليه ايران که در سال ۲۰۰۶ مورد تصويب قرار گرفتند تکنولوژی های مورد استفاده در رآکتورهای آب سبک نظير نيروگاه بوشهر را که نسبت به رآکتورهای آب سنگين خطر کمتری دارند، مستثنی کرده بودند. اما تحريم های جديد اتحاديه اروپا سخت تر هستند و اينچنين محموله ها را نيز ممنوع می کنند.
روز دوشنبه دو شرکت نفتی غربی مناسبات بازرگانی خود را با ايران، متوقف کردند.
شرکت فرانسوی توتال، صادرات بنزين و محصولات نفتی خود را به ايران، متوقف کرد. همچنين شرکت نفتی اسپانيايی راسپول گفت که از فعاليت مشترک با رويال داچ شل برای توسعه ميدان بزرگ نفتی پارس جنوبی، خارج شده است.
قطع صادرات محصولات نفتی توتال به ايران به دنبال تحريم های اخير کنگره آمريکا عليه ايران صورت ميگيرد. يک سخنگوی توتال روز دوشنبه اين خبر را که پيش از اين توسط نشريه فايننشيال تايمز منتشر شده بود، تأييد کرد. اين مقام اعلام نکرد صادرات محصولات نفتی اين شرکت به ايران چه زمانی قطع شده و به چه ميزان بوده است.
اما يک منبع نزديک به شرکت توتال ميزان صادرات به ايران را اندک توصيف کرد و اعلام کرد اين برنامه ای است که توتال از چند هفته پيش آغاز کرده است.
در رويداد ديگری در همين رابطه امارات متحده عربی ۴۱ حساب بانکی مرتبط با ایران را مسدود کرد.
یک روزنامه اماراتی روز دوشنبه گزارش داد بانک مرکزی امارات در تلاش برای اجرای قطعنامه تحریمی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران ۴۱ حساب بانکی را مسدود کرده است.
به نوشته این روزنامه بانک مرکزی امارات در بخشنامه ای همچنین دستور داد که موسسات مالی، ارتباط خود را با سازمان ها و اشخاصی که در قطعنامه شورای امنیت به آنها اشاره شده قطع کنند.
این در حالی است که هفته گذشته نیز یک روزنامه محلی دیگر گزارش داد که امارات بیش از ۴۰ شرکت داخلی و خارجی را در این کشور به اتهام نقض تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران، تعطیل کرده است.
کنگره آمريکا هفته گذشته تحريم های جديدی را عليه ايران تصويب کرد که هنوز به امضاء رييس جمهوری آمريکا نرسيده است. تحريم های جديد بر صنايع نفت و گاز و فعاليت های بانکی ايران متمرکز است.
آمريکا و متحدان غربی آمريکا، ايران را به تلاش برای دستيابی به سلاح هسته ای متهم می کنند، ايران تأکيد دارد برنامه هسته ای کشور با مقاصد صلح آميز دنبال می شود.