لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۱

نویسنده کتاب «آی‌وار»: ایران با افزایش قابلیت سایبری به سوی کار پیشرفته هکری می رود


بیل گرتز نویسنده کتاب «آی-وار: جنگ و صلح در عصر اطلاعات» به سوالات ستاره درخشش، رئیس بخش فارسی صدای آمریکا پاسخ می دهد.
بیل گرتز نویسنده کتاب «آی-وار: جنگ و صلح در عصر اطلاعات» به سوالات ستاره درخشش، رئیس بخش فارسی صدای آمریکا پاسخ می دهد.

واشنگتن (صدای آمریکا)- ایران به سرعت قابلیت های اطلاعاتی تسلیحاتی خود را تقویت می کند و آمریکا باید به این تهدید فزاینده جدید پاسخ دهد. این بخشی از سخنان بیل گرتز نویسنده کتاب جدید «آی-وار: جنگ و صلح در عصر اطلاعات» است که هفته جاری وارد بازار شد.

آقای گرتز در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «تمامی تحقیقات و مصاحبه ها و اظهاراتی که از مقامات ارشد شنیده ایم نشان می دهد که ایران در حال افزایش قابلیت سایبری خود است.»

او گفت: «از برخی حملات دردسرآفرین اولیه که به بانک ها و موسسات مالی و با درخواست اطلاعات صورت گرفت، تا هک های پیشرفته تر، همگی در دو راستا است. یک، برای به دست آوردن اطلاعات حملات جنگی آینده مانند حمله به ساختار حیاتی. توجه کنیم که سیستم الکتریکی و شبکه های مالی ما از همه مهمترند و دوم آمادگی برای جنگ های آینده و عملیات نفوذ.»

بیل گرتز ستون نویس باسابقه در حوزه امنیت ملی برای روزنامه واشنگتن پست و واشنگتن فری بیکن است. او چندین کتاب نیز نوشته است.

گرتز در «آی وار» که تازه ترین کتابش است از جنگ های تکنولوژی اطلاعات میان آمریکا و دشمنان خارجی مانند روسیه، چین، کره شمالی و ایران می گوید.

او به صدای آمریکا گفت: «ما در چندین جبهه مورد حمله قرار گرفته ایم. ایران یکی از مهمترین جبهه های استراتژیک است. یک فصل کامل کتاب درباره جنگ اطلاعاتی ایران و دلیل این که چرا دولت اوباما این حمله اطلاعاتی را نادیده گرفت توضیح می دهد.»

گرتز گفت: «من تهدید پیکار اطلاعاتی را به دو گروه تقسیم می کنم. یکی فنی و سایبری و دیگری جنگ نفوذ سیاسی، جنگ قانونی و جنگ رسانه ای است و ایران در هر دو بخش در حال تقویت توانایی خویش است. ایرانی ها به شکلی واضح از حملات سطح پایین به هک پیشرفته ارتقا یافته اند و نشان داده اند که از چین و روسیه آموخته اند که چطور برخی از قابلیت های استراتژیک را برای نفوذ به سیستم ها به کاربرند و بعد از اطلاعاتی که دزدیده اند استفاده کنند.»

بیل گرتز در پاسخ سوالی درباره پارازت انداختن بر ماهواره تلویزیون های خارجی و مسدود کردن برنامه هایی مخابره شده آنها در شبکه اینترنت گفت: «این راه حل به نظر من برای مقابله به مثل است.»

گرتز گفت: «اگر ما پرس تی وی، راشا تودی، و تلویزیون مرکزی چین را تبلیغات و پروپاگاندای دولتی می دانیم که در جنگ اطلاعات هستند، یا آنها را خاموش می کنیم و یا از آن دولت ها می خواهیم که اگر مایلند به نهادهایشان اجازه دسترسی آزادانه به امواج هوایی ما داشته باشند، باید آنان نیز متقابلا به رسانه های آمریکایی و رسانه های دولت آمریکا اجازه دسترسی بدهند.»

آقای گرتز گفت: «یکی از اهداف آشکار رژیم در تهران این است که با بهره گرفتن از صد میلیارد دلاری که در چارچوب توافق هسته ای به دست آورده، برای بازسازی همه جانبه توان نظامی خود هزینه کند.»

وی افزود: «همانگونه که گفتم کشورهای جهان، بهترین سلاح قرن بیست و یکم را استفاده از اطلاعات نامتقارن می دانند. مانند آنچه در جنگهای روانی، رقابتهای سیاسی، عملیات رسانه ای ، حملات سایبری و دیگر عرصه ها وجود دارد. ما (مردم آمریکا) درک کمی از این مسائل داریم. زیرا عمده تواناییهای مقابله با آن تهدیدها در دست نهادهای امنیتی کشور محرمانه باقی مانده است. و به تازگی میزان کمی از آن تواناییها که می توان در مقابله با تهدیدهای خارجی استفاده شود، علنی شده است.»

کاخ سفید می گوید باراک اوباما در فوریه ۲۰۱۶ کمیسیونی غیرحزبی را برای تحکیم امنیت سایبری ملی تشکیل داد که کارش بررسی وضع امنیت سایبری کشور است و «گام هایی مشخص از سوی دولت، بخش خصوصی و در سطح ملی را پیشنهاد کرد که می تواند امنیت سایبری در جهان دیجیتال امروز را تقویت کند.»

در دوم دسامبر ۲۰۱۶ باراک اوباما در بیانیه ای گفت: «من همواره امنیت سایبری و امنیت اقتصادی را اولویت امنیت ملی دانسته و برنامه اقدام امنیت سایبری ملی که در ماه فوریه اعلام کردم و بودجه ۲۰۱۷ من خواستار بیش از ۳۵ درصد افزایش منابع امنیت سایبری فدرال شده است.»

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG