وزارت امور خارجه آمریکا به ادعاهای جمهوری اسلامی برای استقرار نظامی دریایی در کانال پاناما و اعزام کشتیهای جنگی به برزیل واکنش نشان داد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۱۲ بهمن به صدای آمریکا گفت: «ما این گزارشها را دیدهایم و از این ادعاهای نیروی دریایی ایران آگاهیم.»
او افزود: «ما به رصد هرگونه برنامه ایران در رابطه با فعالیتهای دریایی در نیمکره غربی ادامه میدهیم.»
پاتل با تاکید بر این که دولت ایالات متحده ابزارهای متعددی را برای پاسخگو کردن رژیم ایران در اختیار دارد، گفت که ایالات متحده به اعمال «دقیق و شدید» تحریمهایش ادامه خواهد داد. او همچنین هشدار داد هر فردی هم که با یک نهاد تحریمشده همکاری داشته باشد خودش هم در معرض تحریمشدن قرار خواهد گرفت.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین تاکید کرد که دولت بایدن دیگر کشورها را به اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد ترغیب میکند.
شبکه آمریکایی فاکسنیوز روز چهارشنبه به نقل از یک منبع امنیتی غربی گزارش داده بود که آمریکا در حال پیگیری بیانیه جمهوری اسلامی در مورد اعزام دو کشتی نظامی به برزیل است، اما کشتیهای جنگی ایران هنوز در برزیل پهلو نگرفتهاند.
سایتهای خبری در ایران به نقل از مقامات جمهوری اسلامی گزارش دادهاند که علاوه بر عزیمت کشتیهای جنگی به برزیل، حضور نظامی در کانال پاناما نیز در دستور کار است.
رسانهها در ایران گفته بودند که ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در سواحل غربی آمریکای لاتین در حال حرکت است.
پیشتر نیز واشنگتن فری بیکن در مقالهای نوشته بود که نیروی دریایی ایران قرار است برای اولین بار کشتیهای جنگی خود را در کانال پاناما مستقر کند. این در حالی است که کانال پاناما یک مسیر تجاری مهم در حیاط خلوت آمریکا است و قبلاً هرگز حضور نظامی ایران را به خود ندیده بود.