سپاه پاسداران میگوید یک فروند شناور «حامل ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق» را در آبهای خلیج فارس توقیف کرد.
به گفته رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، پنج نفر نیز در این ارتباط توسط سوی نیروی دریایی سپاه دستگیر شدند و شناور مزبور به نفع دولت ضبط خواهد شد.
یارانههای دولتی و سقوط ارزش پول ملی جمهوری اسلامی، قاچاق سوخت به همسایگان ایران بهویژه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به تجارتی بسیار سودآور تبدیل کرده است.
در اوایل سال گذشته میلادی، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی مفصل و به نقل از تحلیلگران متخصص در صنعت انرژی و امنیت منطقه عنوان کرد عناصری از حکومت ایران، به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و شرکتهای کشتیرانی خصوصی مستقر در کشورهای خلیج فارس، در قاچاق سوخت ایران دخالت و مشارکت دارند.
طبق این گزارش در برخی مواقع، سپاه به دنبال منع کسانی است که سعی میکنند بخشی از اقدامات خود را بدون اجازه این نهاد انجام دهند.
این در حالی است که پارلمان اتحادیه اروپا روز پنجشنبه به قطعنامه «واکنش اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدامها در ایران» رای داد و از اتحادیه اروپا خواست علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی، و نیز خانوادهها و نهادهای وابسته به آنها را که به گفته این قطعنامه در نقض حقوق بشر در ایران دست دارند، مشمول تحریمها کند.
قطعنامه پارلمان اتحادیه اروپا شامل متممی است که روز چهارشنبه در این پارلمان رای آورده بود و خواستار افزودن سپاه پاسداران و زیرمجموعههای آن از جمله بسیج و نیروی قدس به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا میشود.