خبرگزاری مهر روز چهارشنبه از بدهی ۴۰ میلیون دلاری دانشگاههای ایران به پایگاههای علمی بین المللی خبر داد و گفت همین بدهی باعث شده تا ارتباط ۷۰ درصد دانشگاههای ایران با این پایگاهها قطع شود.
این خبرگزاری به نقل از معاون پژوهشی وزارت علوم نوشت، با پایگاه های علمی در جهان توافق کردیم که این بدهیها به صورت قسطی پرداخت شود و تاکنون حدود ۱۲ دانشگاه توانستهاند اقساط بدهی خود را پرداخت کنند.
وحید احمدی در بخش دیگری از مصاحبه با مهر، با اعلام این که مبلغ ریالی قسط سوم دانشگاهها فراهم شده، اما به دلیل مشکلات ارزی هنوز نتوانستیم آن را پرداخت کنیم، گفت در حال مذاکره با بانک مرکزی برای رفع این مشکل هستیم.
تحریمهای اقتصادی گسترده بین المللی علیه ایران در سالهای اخیر، بخشهای مختلفی نه تنها در حوزه اقتصاد، بلکه در حوزههای دیگری مانند آموزش و درمان را که مستقیما مشمول تحریم نبودهاند، تحت الشعاع قرار داده است.
به دنبال توافق جامع اتمی ۲۳ تیر ماه و امید به لغو تحریمها، از جمله تحریمها پولی و بانکی، تهران درصدد رفع مشکلات ناشی از این تحریمها بویژه در حوزه اقتصادی است که طی چند سال اخیر با مشکلات جدی روبرو بوده است.
با ابراز امیدواری دولت برای اعلام هر چه سریعتر "روز اجرا"ی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، و نیز حجم گسترده مشکلات اقتصادی کنونی، مسوولان آموزشی نیز امیدوارند سهم مورد نیاز این حوزه را هر چه زودتر دریافت کنند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در این زمینه گفت، درحال مذاکره هستیم تا در بودجه سال ۱۳۹۵ اعتباراتی برای دسترسی به پایگاههای علمی بین المللی در نظر گرفته شود و این موضوع در بودجه متمرکز وزارت علوم نیز لحاظ شود.