بازداشت کامیون داران و رانندگان اعتصاب کننده همزمان با هشدار معاون اول قوه قضائیه، ادامه یافت.
به نظر می رسد بعد از بازداشت های روز پنجشنبه در شهرهای بزرگ، در شهرهای کوچک هم بازداشت ها آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی قویدل دادستان زرند، یکشنبه ۸ مهر اعلام کرد که ۷ نفر از کسانی که به گفته او رانندگان را «تحریک و تهدید» میکردند، بازداشت شدند. او گفت که این هفت نفر «متهم هستند با تحریک سایر رانندگان و تهدید رانندگان فعال قصد تشدید و اختلال در عبور و مرور کامیونها در جادهها و محورهای این شهرستان را داشته اند.»
همزمان، محسن اژه ای، معاون اول رئیس قوه قضاییه، گفت که با افرادی که به گفته او «به تحریک دشمنان اقدام به ایجاد خلل در بخش خدمات رسانی حمل و نقل و انتقال کالا میکنند» برخورد میشود.
از او دستگیری افرادی سخن گفت که با سنگ و چوب از حرکت کامیونها در جاده ها جلوگیری کرده و آنها را متوقف میکنند.
این سخنان در حالیست که همزمان با بازداشت دهها تن رانندگان و کامیون داران اعتصاب کننده در سرتاسر کشور، مقام های قضایی در استانهای مختلف، از جمله فارس، اتهام «افساد فی الارض» و «قطاع الطریق» را علیه بازداشت شدگان مطرح کردند.
به نظر می رسد که دستگاه قضایی با طرح اتهامهایی چون افساد فی الارض در پی صدور احکام سنگین از جمله اعدام یا حبسهای طولانی برای برنامه ریزان اعتصاب گسترده رانندگان و کامیون داران باشد.
این در حالیست که رانندگان کامیون و کامیون داران در دو مرحله اعتصاب سراسری خواستار افزایش کرایه ها، متناسب با افزایش شدید قیمت لوازم یدکی و لاستیک شدند.
در ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی از رانندگان اعتصاب کننده منتشر شده است، رانندگان اعلام می کردند که به دلیل افزایش شدید قیمت لاستیک دیگر قادر به تامین لاستیک و حمل بار نیستند.
در مرحله اول اعتصاب نیز که خرداد ماه امسال صورت گرفت، رانندگان خواستار افزایش کرایهها، کاهش نرخ کمیسیون، و تداوم یارانه حق بیمه خود شده بودند که دولت در نهایت افزایش نسبی کرایه ها موافقت کرد. با این حال، افزایش شدید نرخ ارز که گران شدن ناگهانی لاستیک و لوازم یدکی را به دنبال داشت، بار دیگر موجب اعتصاب رانندگان شد.
این اعتصابها حمایت اتحادیه های جهانی از جمله، فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل نیز از اعتصاب کامیون داران و رانندگان حمایت کرد. در روزهای اخیر حمایت های بین المللی دیگری نیز از این اعتصاب صورت گرفته است.
اتحادیه بینالمللی رانندگان کامیونهای باری آمریکای شمالی نیز خرداد ماه امسال از کامیون داران اعتصابی ایران حمایت کرد.