در حالیکه انتقادها در ایران از هزینههای حضور جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه از جمله سوریه افزایش یافته است، آیت الله خامنهای در تهران در دیدار با بشار اسد بر حمایت از دولت او تاکید کرد و گفت که به این حمایت افتخار میکند.
رسانه های داخلی ایران گزارش دادند که بشار اسد دوشنبه ۵ اسفند در برنامهای از پیش اعلام نشده با آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار و گفت و گو کرد و از سوی او به گرمی مورد استقبال قرار گرفت.
آیت الله خامنه ای در این دیدار بر حمایت جمهوری اسلامی از دولت سوریه تاکید کرد و آن را حمایت از «جریان مقاومت» خواند. او همچنین گفت با بیان اینکه ایران و سوریه «عمق راهبردی» یکدیگر هستند گفت که جمهوری اسلامی به ارتباط مستمر با سوریه ادامه میدهد.
جمهوری اسلامی گروه هایی مانند حزب الله لبنان و حماس و دولت سوریه را به دلیل اقدامات آنها علیه اسرائیل، «جریان مقاومت» میخواند.
سخنان آیت الله خامنهای در حالیست که در روزهای اخیر انتقاد برخی از ورزشکاران به سخنان مقامهای دولتی درباره حضور ایران در کشورهای منطقه خبرساز شده است.
پس از اینکه محمد جواد ظریف در مصاحبه ای در مونیخ گفته بود «ما افتخار میکنیم که به خاطر دفاع از لبنان و فلسطینیها تحت فشار هستیم» وریا غفوری بازیکن باشگاه استقلال و تیم ملی فوتبال ایران و علی کریمی سرمربی سپیدرود رشت و بازیکن سابق تیم ملی در اظهارات و پیام هایی در شبکه های اجتماعی به ظریف انتقاد کردند که مردم تحت فشار هستند نه او.
این انتقادها در شبکه های اجتماعی بازتاب فراوانی پیدا کرد و تعدادی دیگر از ورزشکاران از اقدام این دو ورزشکار حمایت کردند. بسیاری نیز در این پیام ها به وضعیت وخیم بودن وضعیت اقتصادی و ناتوانی مردم در تهیه مایحتاج روزانه خود اشاره کردند.
با این حال آقای خامنهای در یکی از سخنرانیهای خود به این موضوع واکنش نشان داد و گفت :« «برخی کسانی که از امنیت کشور استفاده میکنند و کار و ورزش و… خود را انجام میدهند و بعد نمکدان میشکنند، بدانند امنیت از این راه بهدست میآید.»
این جمله بعدا از متن سخنرانی آیت الله خامنه ای در رسانه ها حذف شد.
رهبر جمهوری اسلامی در حالی به حمایت از سوریه تاکید کرده است که جمهوری اسلامی با وجود بحران شدید اقتصادی در داخل کشور، سالانه چندین میلیارد دلار در سوریه، عراق و یمن هزینه می کند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا مهر امسال با اشاره به این نکته در یک پیام توئیتری نوشت: در حالی که مردم ایران درگیر مشکلات اقتصادی هستند، جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۶ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۲ برای تقویت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، و گروههای نیابتیاش در سوریه، عراق و یمن هزینه کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا نیز در نشست امسال سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران پول هنگفتی را نصیب رهبران ایران کرد که به جای اینکه آن را در جهت تامین رفاه مردم خود هزینه کنند، فعالیتهای بدخواهانه شان را در منطقه تقویت کردند.
فشارهای اقتصادی در بیش از یک سال گذشته در ایران موجب اعتراضهای گسترده دی ماه سال گذشته و تابستان امسال در ایران شد که به کشته شدن چندین معترض و بازداشت چند هزار تن از آنها منجر شد.