لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۶

تهران مجددا سفیر بریتانیا را احضار کرد


سر در وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی
سر در وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۳ مهر بار دیگر سفیر بریتانیا را به دلیل اظهارات «تحریک‌آمیز» لندن در مورد سرکوب اعتراضات گسترده توسط دولت احضار کرد.

این برای دومین بار در کمتر از ۱۰ روز است که مقامات وزارت امور خارجه ایران سایمون شرکلیف را احضار کرده‌اند و «اظهارات مداخله‌جویانه لندن و توسل به تفاسیر تحریک‌آمیز و جعلی» را به شدت محکوم کردند.

احضار آقای شرکلیف دو روز پس از آن صورت گرفت که جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، از مقامات ایرانی خواست به حق تجمع مسالمت‌آمیز احترام بگذارند، خویشتن‌داری به خرج دهند و معترضانی را که به ناحق بازداشت شده‌اند، آزاد کنند.

دولت ایران بیانیه بریتانیا را «یک‌جانبه و گزینشی» خوانده و گفته است این اظهارات نشان داد که بریتانیا در کنار مخالف جمهوری اسلامی در بریتانیا است.

در پی تظاهرات گسترده به دنبال کشته شدن مهسا امینی ۲۲ ساله در ایران، مقامات جمهوری اسلامی، غرب به‌ویژه آمریکا و اسرائیل را به برنامه‌ریزی متهم می‌کنند. این درحالی است که این مقامات تاکنون هیچ مدرکی برای حمایت از ادعاهای خود مبنی بر دخالت خارجی ارائه نکرده‌اند.

روز چهارشنبه ۱۳ مهر، اعتراضات عمومی در ایران وارد سومین هفته شد و تظاهرکنندگان در تجمعات خودجوش در سرتاسر کشور، با نافرمانی مدنی از جمله آتش زدن روسری‌، چیدن موها و شعار دادن از پشت بام‌ها، بزرگترین چالش را برای رهبری ایران در سال‌های اخیر رقم زده‌اند.

جیمز کلورلی یازدهم مهر نماینده جمهوری اسلامی را برای سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات احضار کرد و خشونت را «واقعاً تکان‌دهنده» خواند.

او اضافه کرد: «ما به همکاری با شرکای خود ادامه خواهیم داد تا مقامات ایرانی را به دلیل نقض آشکار حقوق بشر مورد بازخواست قرار دهیم.»

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» سر داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

XS
SM
MD
LG