لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۷

دو نفر از «عوامل ایجاد ناامنی در یکی از مدارس قم» بازداشت شده‌اند


انتقال تعدادی از دانش‌آموزان در قم با علائم مسمومیت به مراکز درمانی. آرشیو
انتقال تعدادی از دانش‌آموزان در قم با علائم مسمومیت به مراکز درمانی. آرشیو

با گذشت حدود چهار ماه از حملات با «مواد شیمیایی سمی» به مدارس شهرهای مختلف ایران، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی می‌گوید دو نفر از «عوامل ایجاد ناامنی در یکی از مدارس قم» بازداشت شده‌اند.

در گزارش ویدیویی ایرنا که روز شنبه، ۲۷ اسفندماه، اعترافات دو مرد جوان درباره هدف قراردادن یک مدرسه دولتی پسرانه منتشر شده است؛ اقدامی که یادآور پخش اعترافات اجباری شهروندان توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی است.

هویت متهمان در گزارش ایرنا اعلام نشده و زمان بازداشت و شرایط اعتراف متهمان نیز نامعلوم است.

پخش این اعترافات در حالی است که حملات گازی علیه مدارس عمدتا دخترانه که از شهر قم آغاز شد، تاکنون موجب مسمومیت دست‌کم ۱۳ هزار دانش آموز شده‌است.

از انکار تا دفاع از عملکرد

همزمان با ادامه مسمومیت‌های دانش آموزان، ماموران امنیتی در قم، علی پورطباطبایی، از گردانندگان سایت «قم‌نیوز»، و از خبرنگاران پیگیر حملات گازی به مدارس، را بازداشت کرده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی پس از هفته‌ها انکار و شایعه خواندن این حملات، در پی گسترش مسمومیت سریالی دانش‌اموزان به نقاط مختلف کشور, سرانجام وقوع این حملات را پذیرفتند.

وزارت کشور هم بتازگی از شناسایی و بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر از «عوامل موثر» در حملات گازی به مدارس ۱۱ استان از جمله قم خبر داده بود.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای، انگیزه برخی متهمان را «ماجراجویی» اعلام کرده ولی دسته دیگری از متهمان را «افرادی جنایتکار» خوانده که با هدف «ایجاد بدبینی نسبت به نظام» و « رعب و وحشت در مردم» اقدام به حملات گازی کرده‌اند.

این در حالی است که برخی چهره‌های شاخص سیاسی در ایران، ازجمله مولوی عبدالحمید، زهرا رهنورد و ابوالفضل قدیانی، عوامل حکومتی را مسئول حملات گازی به مدارس عمدتا دخترانه معرفی کرده‌اند.

مسمومیت گازی دانش آموزان با انتقاد و محکومیت شماری از کشورها و نهادهای بین‌المللی مواجه شده است.

آمریکا خواستار انجام تحقیقات مستقل دراینباره شده و پارلمان اروپا هم در قطعنامه‌ای، این حملات را «تلاش وحشیانه برای ساکت‌کردن زنان و دختران در ایران»خوانده و آن را محکوم کرده است.

با اینحال جمهوری اسلامی با ارسال گزارشی به کشورهای عضو سازمان ملل از عملکرد خود در قبال مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دفاع کرده است. در این نامه تاکید شده که گازهای «استنشاق‌شده» «مرگبار» نبوده و مسمومیت بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان ناشی از « نگرانی و اضطراب» عنوان شده است.

XS
SM
MD
LG