نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی از بحران جدی بیآبی در این شهرستان خبر داده و نسبت به وقوع تنش آبی در اغلب شهرهای استان سیستان و بلوچستان هشدار داده است.
به گفته اسماعیل حسین زهی، ۷۰ درصد از ساکنان خاش آب ندارند و نیاز خود را به وسیله آب معدنی تامین میکنند.
نماینده مجلس از زابل هم به تازگی با پیشبینی تابستانی سخت، رفع مشکل آب در این استان را به شناسایی منابع جدید و گرفتن حقابه ایران از افغانستان مشروط کرد.
ایران بر سر حقابه رود هیرمند با افغانستان دچار اختلاف است و با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، این اختلافات تشدید شده است.
به گفته محمد سرگزی، نماینده مجلس از زابل، در صورت عدم یافتن راهکار در ۶ ماه آینده، برای آبرسانهای سیار هم آب وجود نخواهد داشت.
سیستان و بلوچستان، با جمعیتی حدود ۳ میلیون نفر، از پهناورترین استانها است و در عین حال یکی از محرومترین مناطق ایران محسوب میشود.
اضطرار برای یافتن راهکار رفع بحران آب در سیستان و بلوچستان در شرایطی است که به گفته نماینده زابل، بهرهبرداری از طرح انتقال آب دریای عمان به این استان دستکم ۵ تا ۶ سال دیگر طول خواهد کشید.
ادامه بحران آب در ایران در شرایطی است که پیشتر عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مشکل کمبود آب را ناشی از سوءمدیریت ذکر کرده بود.
ایری برداشت آب از منابع زیرزمینی را بیش از میزان تولید آب در ایران دانسته و تاکید کرده بود که در صورت رفع بحران مدیریتی در حوزه آب، تامین آب شرب، کشاورزی و حوزه صنعت امکانپذیر خواهد بود.