یک ژنرال اسرائیلی ارزیابی نادری از استراتژی اسرائیل برای مقابله با فعالیت های ایران در سوریه ارائه داده است. سرهنگ مایکل ادلستاین می گوید حملات اخیر اسرائیل به نیروهای ایران در سوریه، تهران را از اهدافش بسیار دور کرده است.
سرلشکر مایکل ادلستاین، وابسته نظامی در سفارت اسرائیل در واشنگتن، روز چهارشنبه استراتژی نظامی اسرائیل را در جلسه ای که مرکز سیاست گذاری یهودی در واشنگتن میزبان آن بود شرح داد.
ادلستاین به خبرنگار صدای آمریکا گفت «به علت حملات اسرائیل علیه فعالیت های ایران در لبنان، در سوریه، و مناطق دیگر که ما را تهدید می کند» ایرانی ها در ژوئیه ۲۰۱۸ دورتر از جایگاهی هستند که می خواستند باشند.
اما ادلستاین همچنین گفت اسرائیل حملات نظامی علیه برخی از مواضع ایران در سوریه را به تاخیر انداخته است.
او گفت: «ما علیه تمامی مواضع ایران حمله نمی کنیم زیرا ما پیچیدگی اوضاع را درک می کنیم. می دانیم ممکن است ما را به جنگ بکشاند. ما نمی خواهیم درگیر جنگ شویم. اگر لازم باشد درگیر می شویم. اما در این مرحله ترجیح می دهیم در جنگ نباشیم.»
اسرائیل گفت در ماه مه در واکنش به راکت های شلیک شده از سوی نیروی قدس ایران به مواضع اسرائیل در بلندی های جولان، حملات گسترده ای را علیه پایگاه های ایران در سوریه انجام داده است.
ایران سال ها نیروهای نظامی خود را برای حمایت از بشار اسد در جنگ داخلی چند ساله با مخالفان به سوریه فرستاده است.
اما ایران در باره حضور نظامی خود در سوریه سخن چندانی نگفته است و تهران مسئولیت حملات راکتی به بلندی های جولان را نه تایید کرده است نه تکذیب.
ادلستاین گفت پایان دادن به دخالت های نظامی ایران در تنش های منطقه تنها توسط ابرقدرت ها امکان پذیر است: «قطعا این چیزی است که بسیاری از کشور ها در منطقه خواهان آن هستند. تاکنون نشنیده ام کشوری سنی بخواهد در داخل ایران دخالت کند. امروز، واقعیت بر خلاف آن است و تلاش برای مقابله با ایران تنها می تواند با رهبری آمریکا صورت گیرد.»
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا این هفته به روزنامه های محلی در امارات متحده عربی گفت در راستای طرح جامعی کار می کند که به فعالیت های ایران در سوریه پایان دهد.
دیوید ادسنیک مدیر تحقیقات در بنیاد دفاع برای دمکراسی ها که سخنران دیگر جلسه بود درباره طرح پمپئو به خبرنگار صدای آمریکا گفت: «به نظر من بسیاری مانند پمپئو و جان بولتون کاملا اهمیت جلوگیری از تحکیم مواضع سلطه گرایانه ایران را که می تواند برای حمله به اسرائیل و حملات تروریستی به کشورهای دیگر استفاده شود، درک می کنند. این که آیا مایلیم چند هزار نیروی نظامی آمریکا را در سوریه نگاه داریم یا نه، موضوع دیگری است. مسلما پرزیدنت ترامپ در باره خروج از سوریه صحبت کرده است. از این رو فکر می کنم برای مدتی شاهد کشمکش بین طرفین باشیم.»
پرزیدنت ترامپ سه ماه پیش گفته بود می خواهد نیروهای نظامی آمریکا را از سوریه بازگرداند. اما زمانی برای آن تعیین نکرده است.