شهاب حسینی بازیگر مطرح سینمای ایران با انتشار نامهای اعلام کرد که از همکاری با جشنواره فیلم فجر کناره گیری کرده است.
این بازیگر که به عنوان مشاور با سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر همکاری میکرد، دلیل استعفای خود را "نبود نگاهی نو و اندیشهای تازه" عنوان کرد.
او نوشت: " پذیرش سمت مشاور دبیر جشنواره ی سی و چهارم فیلم فجر در خلال مشغله کاری ام، صرفا به این دلیل بود که تصور می كردم در اين دوره، وجود نگاهی نو و اندیشه ای تازه موجب عدم تكرار اشتباهات گذشته و رفع نواقص دوره های قبل خواهد شد."
آقای حسینی اضافه کرد: "متاسفانه، موضع گیری دبیر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر در قبال فیلم "آشغالهای دوست داشتنی" و اطلاق اصطلاح "معضل" به این اثر که با مجوز قانونی وزارت محترم ارشاد ساخته شده و طی چند دوره گذشته در محاق بدبینی و سیاه نگری قرار گرفته، امری قابل تأمل بوده و نشانگر بطلان تصورات پيشين بنده است."
به گفته شهاب حسینی این نگاه دبیر جشنواره فیلم فجر در حالی است که محسن امیر یوسفی، تهیه کننده و کارگردان فیلم "صبورانه و بدون ایجاد حواشی"، پیگیر نمایش فیلم خود بوده است و به دلیل نگرفتن مجوز اکران، طی سه سال اخیر فشارها و خسارتهای مادی و معنوی بسیاری را متحمل شده است.
فیلم "آشغال های دوست داشتنی" که در دولت محمود احمدینژاد مجوز ساخت را دریافت کرد، پس از پایان تولید به جمع فیلمهایی پیوست که اجازه نمایش نیافته اند.
این فیلم که سومین فیلم بلند محسن امیریوسفی پس از "خواب تلخ" و "آتشکار" به شمار میرود، درباره خانوادهای است که تنها یک شب فرصت دارند مشکل مادر خانواده را حل کنند، اما داستان پیچیدهتر از این است و به رخدادهای سال ۱۳۸۸ باز میگردد.
این فیلم پس از چند بار اصلاح همچنان از دریافت مجوز نمایش ناکام ماند و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سال گذشته اعلام کرد که فیلم مجوز نخواهد گرفت.
با این حال چند روز پیش از استعفای شهاب حسینی گفته شد که کارگردان نسخه جدیدی از فیلم را به امید دریافت اجازه نمایش به جشنواره ارائه داده است، هر چند به نظر می رسد با موضع گیری دبیر جشنواره و انتشار نام فیلمهای حاضر در جشنواره، نسخه جدید نیز امکان نمایش نیافته است.
انتشار نام فیلمهای حاضر در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر همچنین مشخص کرد که دو فیلم دیگری که شهاب حسینی در آن نقش داشته است، "امتحان نهایی" و "سایههای موازی" از حضور در جشنواره فجر باز ماندهاند.
با روی کار آمدن دولت میانهرو حسن روحانی، بسیاری انتظار داشتند که محدودیت های کمتری برای دریافت مجوز آثار فرهنگی وجود داشته باشد، اما روند صدور مجوز برخی از آثار همچون فیلم و کتاب همچنان با انتقاد روبروست.