لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۰

بازگشت نفتکش‌های ایران به پایانه صادراتی در خلیج فارس؛ تهران احتمالاً تصور می‌کند خطر حمله اسرائیل کاهش یافته است


وب سایت «میدل ایست آی» در گزارشی با استناد به داده‌های «تانکر ترکرز» از بازگشت نفتکش‌های ایرانی به پایانه اصلی صادرات نفت در خلیج فارس خبر داد و نتیجه‌گیری کرد که حکومت ایران احتمالا خطر حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی خود را کاهش‌یافته تصور می‌کند.

این وب‌سایت، ۱۷ مهرماه با اشاره به تخلیه نفتکش‌های ایرانی در هفته گذشته، اضافه کرد که در حال حاضر دو ابرنفتکش متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران در حال بارگیری حدود ۵ میلیون بشکه نفت خام ایران در جزیره خارک هستند.

«میدل ایست آی» در گزارش خود به نقل از علی آلفونه، کارشناس ارشد موسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن، نوشت: «این رویداد نشان می‌دهد احتمالا مقامات ایرانی مطمئن شده‌اند که تأسیسات نفتی آنها هدف حملات اسرائیل قرار نمی‌گیرد.»

به گزارش «میدل ایست آی»، سمیر مدنی، مدیر اجرایی وب‌سایت تانکر ترکرز، اعلام کرد که تصمیم شرکت ملی نفتکش ایران برای بازگرداندن نفتکش‌ها به جزیره خارگ نشان‌دهنده قرار گرفتن ایران در وضعیت «کاهش ریسک» است.

در همین حال، وزیر نفت جمهوری اسلامی که روز یکشنبه در جزیره خارگ حضور داشت، گفت: «ما از این که دشمنانمان بخواهند بحرانی ایجاد کنند، هراسی نداریم و این سفر تنها یک بازدید کاری عادی است.»

بنا بر این گزارش، جمهوری اسلامی تلاش می‌کند از فشار کشورهای عربی برای محدود کردن اسرائیل استفاده کند. تهران در ماه آوریل هشدار داده بود که در صورت احساس تهدید، تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد؛ تنگه‌ای که روزانه ۲۰ درصد از نفت مصرفی جهان از آن عبور می‌کند. ایران تجربه چنین عملیاتی را از دهه ۱۹۸۰ و در جریان جنگ نفتکش‌ها دارد، زمانی که این کشور آبراه را مین‌گذاری کرد.

در حالی که متحدان جمهوری اسلامی در «محور مقاومت» تحت فشار شدید اسرائیل قرار دارند، حوثی‌های یمن همچنان به حملات خود در دریای سرخ ادامه می‌دهند و توانایی حمله به تأسیسات نفتی عربستان و امارات را دارند.

در سال ۲۰۱۹، جمهوری اسلامی، به دلیل حمله به تأسیسات نفتی آرامکو عربستان که توسط حوثی‌ها انجام شد، مورد سرزنش قرار گرفت.

جو بایدن، ‌رئیس جمهوری آمریکا، در کنفرانس خبری روز جمعه ۱۳ مهر کاخ سفید گفت اسرائیلی‌ها هنوز در مورد واکنش‌شان به حمله موشکی جمهوری اسلامی تصمیم‌ نگرفته‌اند و این امر در دست بررسی است.

او با بیان اینکه «تیم‌های آمریکا و اسرائیل روزانه به طور مستمر با هم در تماس هستند» افزود: «اگر من به جای اسرائیل بودم، به گزینه‌های دیگری غیر از حمله به تاسیسات نفتی ایران فکر می‌کردم.»

به دنبال حمله موشکی سه‌شنبه ۱۰ مهر جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، مقامات اسرائیلی تصریح کرده‌اند که این حمله را بدون پاسخ نخواهند گذاشت.

حکومت ایران در این حمله ۱۸۰ فروند موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد که به گفته مقامات اسرائیلی، ۹۰ درصد آنها قبل از اصابت به خاک اسرائیل، منهدم شدند و ۱۰ درصد باقیمانده نیز هیچ خسارت یا تلفات قابل‌توجهی برجای نگذاشتند.

حکومت ایران در شبانگاه ۲۵ فروردین سال جاری نیز بیش از ۳۲۰ موشک بالستیک، کروز، و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده بود که اکثریت این پرتابه‌ها توسط ائتلافی متشکل از اسرائیل، آمریکا، فرانسه، بریتانیا، و اردن پیش از رسیدن به کشور اسرائیل منهدم شدند.

XS
SM
MD
LG