همزمان با اوج گیری فعالیت مخالفان و موافقان برای تاثیرگذاری بر رای اعتماد به چهارمین گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم ایران، علی مطهری گفت که مخالفان وزرای پیشنهادی علوم گمان میکنند سعید جلیلی رئیس جمهوری شده است.
علی مطهری در گفت و گو با روزنامه اعتماد گفت: «عدهای در مجلس میگویند آن کسی که ما میگوییم باید وزیر شود و دانشگاهها باید در اختیار ما باشد. اینها خیال کردهاند آقای جلیلی در سال ٩٢ پیروز شده است. باید بپذیریم که مردم به گفتمان دیگری رأی دادند.»
سعید جلیلی نامزد جبهه پایداری و اصولگرایان تندرو در انتخابات ریاست جمهوری سال ٩٢ بود.
به گفته علی مطهری، نماینده مجلس، اظهار نگرانیها از وضع دانشگاهها بیشتر بهانهگیری است تا واقعیت. او اضافه کرد: «عدهای از باز شدن فضای آزادی بیان در دانشگاهها و از بین رفتن فضای امنیتی در دانشگاهها میترسند.»
نمایندگان مجلس تا کنون به دو گزینه حسن روحانی برای وزرات علوم رای عدم اعتماد دادهاند و به استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم دولت روحانی هم رای مثبت دادند.
نمایندگان، نامزدهای معرفی شده را از وابستگان به جریان فتنه میدانند. آنان با اشاره به این سخن رهبر ایران که گفته بود «فتنه، خط قرمز است»، از رای دادن به وزرای پیشنهای رئیس جمهوری ایران، خودداری کردند. رهبر ایران و برخی از مقامات و رسانه های ایران از اعتراضات سال ۸۸ با عنوان فتنه یاد میکنند.
تلاش برای جلب نظر نمایندگان
در حالیکه تنها دو روز به جلسه رای اعتماد فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، گزینه حسن روحانی برای کسب وزارت علوم باقی مانده، تلاشها برای جلب نظر نمایندگان مجلس شدت گرفته است. دانش آشتیانی جلساتی را با فراکسیون رهروان ولایت در مجلس برگزار کرده است و قرار است جلسات دیگری را نیز با فراکسیونهای دیگر برای تشریح فعالیتهای خود برگزار کند.
بیشتر نمایندگان منتقد دولت، معتقدند که دولت وزرای پیشنهادی را از میان یک حلقه محدود که همگی در اعتراضات سال ۸۸ در دانشگاهها نقش داشتهاند، بر میگزیند. در عین حال نمایندگان طرفداران دولت امیدوارند که دانش آشتیانی با رایزنی با نمایندگان و حضور حسن روحانی در روز رایگیری، بتواند رای اعتماد مجلس را کسب کند.
آقای دانش آشتیانی فارغ التحصیل مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه امیرکبیر است و دکترای مهندسی زلزله را از امپریال کالج دانشگاه لندن گرفته است. او که همکاری با قرارگاه خاتم الانبیای سپاه پاسداران و دفتر فنی سپاه را در کارنامه خود دارد، دو سال معاون و قائم مقام مصطفی معین، وزیر علوم دولت محمد خاتمی بوده است.
از سوی دیگر روز یکشنبه اعلام شد که جعفر میلی منفرد معاون وزیر علوم و سعید سمنانیان مشاور وزیر و رئیس مرکز هیئتهای امنا، استعفا دادهاند. هر چند به نوشته خبرگزاری ایرنا محمد علی نجفی، سرپرست وزارت علوم با استعفای این دو مقام وزارتخانه موافقت نکرده است اما خبرگزاریهای داخلی ایران این استعفا را در جهت تاثیرگذاری مثبت بر رای اعتماد وزیر علوم پیشنهادی دانستند.
جعفر میلی منفرد، نخستین گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم بود اما مجلس به او رای اعتماد نداد. نمایندگان مجلس در جریان استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم، در تابستان گذشته یکی از دلایل استیضاح را حضور چهرههایی نظیر میلی منفرد در میان معاونان فرجی دانا دانسته بودند. نمایندگان به حضور جعفر توفیقی و سعید سمنانیان نیز در جمع مشاوران وزیر علوم انتقاد داشتند.
توفیقی پس از استیضاح فرجی دانا، از وزارت علوم رفت.