لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۲

آمریکا و چند کشور دیگر خواستار برخورد با انتقال غیرقانونی نفت در دریا شدند


در این عکس منتشر شده از سوی سازمان امنیت دریایی اندونزی، یک نفتکش با پرچم ایران و یک نفتکش با پرچم پاناما در آب‌های اندونزی لنگر انداخته‌‌اند. ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱ 
در این عکس منتشر شده از سوی سازمان امنیت دریایی اندونزی، یک نفتکش با پرچم ایران و یک نفتکش با پرچم پاناما در آب‌های اندونزی لنگر انداخته‌‌اند. ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱ 

دولت‌های آمریکا، بریتانیا، دانمارک، و چند کشور دیگر در نامه‌ای به سازمان ملل متحد خواستار اقدامات بیشتر، از جمله افزایش نظارت بر تلاش‌های رو به افزایش انتقال بی‌قاعده نفت در دریا، شده‌اند.

به نوشته رویترز، این کشورها از جمله نگران آن هستند که چنین اقداماتی احتمال وقوع آلودگی محیط زیستی را افزایش دهد.

نامه فرستاده شده به سازمان ملل می‌گوید نقل و انتقالات بی‌قاعده «نظم بین المللی مبتنی بر قانون را تضعیف می‌کند، خطر آلودگی را برای کشورهایی» که سواحل‌ آنها در مجاورت محل وقوع این اقدامات است افزایش می‌دهد، و «تلاش‌های جهانی برای جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتی‌ها را تهدید می‌کند.»

این نامه را کشورهای عضو به «سازمان بین‌المللی دریانوردی»، از زیر مجموعه‌های سازمان ملل متحد، فرستاده‌اند. قرار است سازمان بین المللی دریانوردی در تاریخ ۱ ژوئیه نشست مهمی درباره حفاظت از محیط زیست دریایی برگزار کند.

استرالیا، کانادا، اسپانیا، و اوکراین نیز از این نامه حمایت کردند.

صدها نفتکش طی چند سال گذشته سعی کرده‌‌اند پنهانی نفت خود را منتقل کنند. آنها نفت کشورهای تحریم‌شده، از جمله روسیه و جمهوری اسلامی ایران، را حمل می‌کنند.

تحقیقات رویترز نشان داد که تعداد حوادث در سال گذشته، از جمله زمین‌گیر شدن نفتکش‌ها و برخورد آنها با یکدیگر، به بالاترین میزان در سال‌های اخیر رسیده است.

نامه فرستاده شده می‌گوید این شیوه‌های مخاطره‌آمیز به طور ناعادلانه دولت‌ها و مقامات کشوری و محلی را در معرض پرداخت هزینه‌های اتفاقات و پاک‌سازی‌ها و پرداخت خسارت به قربانیان قرار می‌دهد.

روش‌های مورد استفاده این نفتکش‌ها شامل خاموش کردن فرستنده‌های ردیابی، اعلام مکان‌‌های جعلی، و همچنین انجام عملیات انتقال نفتکش به نفتکش در مناطق غیر‌‌مجاز برای انتقال و گاهی اوقات در آب و هوای نامناسب، برای پنهان کردن فعالیت‌هایشان است.

در این نامه که در جلسه سازمان بین‌المللی دریانوردی بررسی می‌شود، آمده است که شیوه‌های فریبنده در کشتیرانی همچنین «تهدیدهای جدی برای ایمنی و امنیت کشتیرانی بین‌المللی» از جمله اعضای خدمه همان نفتکش‌ها است.

کشورهای امضا کننده این نامه توصیه کردند زمانی که کشورهایی که با پرچم آنها کشتی‌ها در حرکت هستند از چنین اقدامات پنهانی آگاه شدند، باید بازرسی از آن کشتی‌ها را افزایش داده و نظارت بر فعالیت‌ها از جمله در اطراف آب‌های سرزمینی را افزایش دهند.

XS
SM
MD
LG