وزیر خارجه روسیه میگوید که حل بحران سوریه نیازمند طرحی مشابه «مارشال» است که در مورد آلمان پس از جنگ جهانی اجرا شد.
مسکو روز جمعه ۷ آبان میزبان نشستی سه جانبه با حضور وزرای خارجه ایران و سوریه برای چارهاندیشی درباره بحران سوریه بود. پس از برگزاری این نشست، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در یک نشست خبری با تحریمها علیه سوریه مخالفت کرد و آن را به ضرر شهروندان سوری دانست.
آقای لاوروف تاکید کرد که هیچ راه حل جایگزینی به جز راه حل سیاسی برای جنگ داخلی سوریه وجود ندارد و از لزوم وجود طرحی مشابه «مارشال» برای این کشور گفت.
طرح مارشال پس از پایان جنگ جهانی دوم توسط جرج مارشال، وزیر خارجه وقت آمریکا در اروپای جنگزده پیاده شد و تاثیر بسیار زیادی در رفع خرابیهای جنگ، بهبود وضعیت اقتصادی و ارتقای سطح زندگی شهروندان آلمان و سایر کشورهای آسیب دیده از جنگ داشت.
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود، آمریکا را به «نقض آتشبس» متهم، و از عدم تفکیک میان مخالفان بشار اسد انتقاد کرد.
روز سوم آبان وزیر خارجه روسیه با جان کری وزیر خارجه آمریکا مذاکراتی داشت و هدف این مکالمه یافتن راه حلی بود که در نهایت بتواند به گفته او «گروه های تروریستی» را از جنگجویان میانه رو مخالف اسد جدا کند.
پیش از آن آتش بس یک طرفه روسیه در روزهای گذشته با درگیری ها در حلب نقض شده بود.
آمریکا می گوید روسیه و ارتش اسد به بهانه مبارزه با داعش، نیروهای مخالف اسد در حلب را مورد حمله قرار می دهند.
تاکید ظریف بر آتش بس همه جانبه
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پیش از برگزاری نشست سه جانبه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیدار کرد و در گفتوگو با خبرنگاران از روند توسعه روابط ایران و روسیه ابراز رضایت کرد.
آقای ظریف در اظهار نظری مشابه سرگئی لاوروف، تاکید کرد که راه حل بحران سوریه سیاسی است: «ما همواره بر ضرورت برقراری آتش بس همه جانبه، کمک رسانی انساندوستانه گسترده و پیدا کردن راه حل سیاسی برای موضوع سوریه تاکید کرده ایم.»
تقدیر ولید معلم از تهران و مسکو
ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نیز در نشست خبری مشترک با همتایانش در مسکو، از نقش ایران و روسیه تشکر کرد و گفت که تهران و مسکو کمکهای اقتصادی به سوریه را افزایش خواهند داد.
ایران و روسیه از متحدان اصلی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه هستند.