خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که انتخابات هفته آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نقش عمدهای در آینده ایران خواهد داشت؛ چرا که توازن قوای میانهروها و تندروها را مشخص خواهد کرد و اعضای مجلس خبرگان نیز احتمالا افرادی خواهند بود که رهبر آینده جمهوری اسلامی را تعیین میکنند.
این انتخابات درست زمانی انجام میشود که پروسه طولانی و پیچیده پرونده هستهای ایران به پایان رسیده و برداشته شدن تحریمهای بینالمللی امید به آینده بهتر اقتصادی و بالابردن استانداردهای زندگی را در دل بسیاری از ایرانیان زنده کرده است.
اما رویکرد جدید دنیا به ایران و ظرفیتهای جدید فعال شده باعث نگرانی اصولگرایان پیرو آیتالله خامنهای شده و به درگیریهای سیاسی در ساختار قدرت پیچیده ایران دامن زده است.
رهبر جمهوری اسلامی نیز نگران "نفوذ غرب" است و درباره اهمیت این دو انتخابات بارها هشدار داده است.
شورای نگهبان مانع ورود هزاران نفر به رقابت انتخاباتی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی شده و اصولگرایان متحد آیتالله خامنهای حتی اگر مجلس آینده را از دست بدهند حاضر به از دست دادن مجلس خبرگان نیستند. چرا که به گفته یک تحلیلگر ساکن تهران، این مجلس رهبر آینده جمهوری اسلامی را انتخاب خواهد کرد؛ آن هم در شرایطی که رهبر فعلی ۷۶ ساله است و مشکلات پزشکی دارد.
اما نتیجه انتخابات مجلس که در واقع رقابتی میان تندورها و میانهروهاست در سیاست خارجی ایران تفاوت عمدهای ایجاد نمیکند اما احتمال موفقیت جناح پیروز را در انتخابات ریاست جمهوری آینده افزایش میدهد. ضمن اینکه یک مجلس همراه با دولت روحانی، باعث توفیق دولت او در بهبود وضعیت اقتصادی خواهد شد و اجازه می دهد تا آزادیهای اجتماعی بیشتری به شهروندان بدهد. اینها مهمترین وعدههای حسن روحانی برای رسیدن به ریاست جمهوری بوده است.