لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۲

هنرمندان و اعتراض‌ها؛ توقیف پاسپورت شجریان، استعفای مجری صداوسیما، و پیام ویدیویی حاجی‌پور


طرحی از چهره مهسا امینی
طرحی از چهره مهسا امینی

هم‌زمان با ادامه اعتراضات سراسری در ایران برای بیست و سومین روز متوالی، چند مجری صدا و سیما استعفا کردند، یک هنرپیشه ممنوع‌الخروج و پاسپورت دو هنرمند سرشناس توقیف شد.

  • احضار و بازجویی حمید فرخ‌نژاد

روز یک‌شنبه ۱۷ مهر، حمید فرخ‌نژاد، هنرپیشه و فیلم‌نامه‌نویس سینما و تلویزیون ایران، در یک استوری اینستاگرامی اعلام کرد در پی اظهارنظرش مبنی بر این که «نمی‌شود حتی یک اعتراض مسالمت‌آمیز کرد»، از سوی مقامات امنیتی تحت فشار قرار گرفته است.

آقای فرخ‌نژاد نوشت: «دو بار احضار، ۱۰ ساعت بازجویی و ممنوع‌الخروجی از کشور برای این که به من ثابت کنند اشتباه کردم که گفتم نمی‌شود حتی یک اعتراض مسالمت‌آمیز کرد.»

استوری اینستاگرام حمید فرخ‌نژاد
استوری اینستاگرام حمید فرخ‌نژاد

  • استعفای چند مجری صدا و سیما

ریزش نیروهای سازمان صدا و سیما از مجموعه‌های زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد و در تازه‌ترین رویدادها، باربد بابایی، کارگردان و مجری، اعلام کرده است که از این سازمان خداحافظی می‌کند.

همچنین، برخی منابع آگاه داخل ایران می‌گویند محمد حسنی، پیمان شیخی و مجید غضنفری، دیگر مجری‌های صدا و سیما، از سمت خود کناره‌گیری کرده‌اند.

پیش از این نیز، انتقاد مجتبی پوربخش، مجری برنامه فوتبال یک شبکه ورزش از سیاست‌های سازمان صدا و سیما کنار گذاشته شدن او و توقف پخش این برنامه را در پی داشت و پس از آن اعلام شد که فوتبال یک با مجری جدید روی آنتن خواهد رفت.

شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی شنبه شب در میان پخش سخنرانی علی خامنه‌ای برای چند ثانیه هک شد و به جای آن تصاویری از گروه هکری «عدالت علی» و عکس شماری از قربانیان اعتراضات جاری در ایران به همراه شعار علیه رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد.

در این پیام ضمن خواست «قیام عمومی علیه حکومت» در کنار عکسی از رهبر جمهوری اسلامی که در آتش می‌سوخت، نوشته شده بود: «چوپان دروغگو»

لحظه هک «خبر۲۱» شبکه خبر صدا و سیما و شعار علیه خامنه‌ای
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00
  • توقیف پاسپورت همایون شجریان

همچنین، در ادامه فشارها بر چهره‌های شناخته‌شده مدافع اعتراضات، خبرگزاری ایلنا روز یک‌شنبه از قول شاهدان عینی گزارش داد که گذرنامه همایون شجریان خواننده و سحر دولتشاهی بازیگر، حین ورود به ایران در فرودگاه «امام خمینی» تهران توقیف شده است.

همایون شجریان از روزهای نخست اعتراضات سراسری از آن حمایت کرد و در اینستاگرام با استفاده از هشتگ‌های «مهسا امینی» و «تفنگت را زمین بگذار» خواستار توقف کشتار مردم شده و گفته بود: «به عنوان یکی از همین مردم و هنرمندی که خود را همیشه کنار و همراه مردم می‌مانم.»

گزارش‌های پیشین هم حاکی از ضبط پاسپورت علی دایی، چهره جهانی فوتبال ایران، است.

شروین حاجی‌پور، خواننده ترانه «برای آزادی» که در روزهای گذشته به قید وثیقه آزاد شده، ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده که در ماشینی نشسته و می‌گوید به هیچ جریانی متعلق نیست و این قطعه را برای هم‌دردی با مردمی خوانده که به شرایط جامعه نقد دارند.

در پایان ویدئو، تصویری از مردی با کلاه در پشت سر آقای حاجی‌پور دیده می‌شود که برخی آن را به حضور نیروهای امنیتی در ماشین و مجبور کردن این خواننده به چنین اظهاراتی تعبیر کرده‌اند.

تاکنون چهره‌های سرشناسی از جمله علی کریمی، علی دایی، کریم باقری، هدیه تهرانی، کتایون ریاحی، شبنم فرشادجو، آناهیتا همتی، مهران مدیری، شهاب حسینی، هومن سیدی، و هنرمندان خارج از ایران مانند ابی، داریوش، گوگوش، ستار، نازنین بنیادی، و فرامرز آصف در حمایت از اعتراضات سراسری و اعتراض به مرگ تحت بازداشت مهسا امینی واکنش نشان داده و با مردم همراهی کرده‌اند.

  • کشته شدن مهسا امینی و آغاز دور جدید اعتراضات سراسری

دور جدید اعتراضات سراسری ایران از بیست و سه روز پیش در ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

XS
SM
MD
LG