لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۲۲:۱۱

نگرانی از اجرای حکم اعدام علیرضا سپاهی پس از انتقال به انفرادی

علیرضا سپاهی، زندانی سیاسی و محکوم به اعدام
علیرضا سپاهی، زندانی سیاسی و محکوم به اعدام

منابع حقوق بشری از انتقال دوباره علیرضا سپاهی، بازداشت‌شده اعتراضات دی‌ ۱۴۰۴ در اصفهان و از متهمان پرونده معروف به «میدان علیخانی»، به سلول انفرادی و افزایش خطر اجرای حکم اعدام این جوان خبر دادند.

مهدی محمودیان فعال حقوق بشر با اعلام این خبر در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «علیرضا سپاهی را از بند عمومی زندان دستگرد اصفهان خارج کرده و او را دوباره به سلول انفرادی برده‌اند.»

او افزود: «مردی که مادرش را مقابل چشمانش شکنجه کردند، خودش و نزدیکانش را مقابل خانواده کتک زدند، پرونده‌اش با گزارش‌های جدی شکنجه و اعتراف اجباری روبه‌رو است و حتی دیوان عالی یک‌بار حکم او را برای رسیدگی مجدد نقض کرده بود، اکنون در چند قدمی اعدام ایستاده است.»

این فعال حقوق بشری با تاکید بر لزوم اقدام فوری برای جلوگیری از اعدام این جوان معترض اضافه کرد: «این فقط درخواست توقف یک اعدام نیست؛ درخواست جلوگیری از گرفتن جان یک انسان پیش از یک دادرسی واقعی و عادلانه است. برای نجات جان علیرضا سپاهی شاید فقط چند ساعت فرصت باقی مانده باشد.»


شهرزاد شهبازی، وکیل علیرضا سپاهی، هم ۱۲ شهریور خبر داده بود که شعبه هم‌عرض دادگاه انقلاب اصفهان، با وجود تجویز اعاده دادرسی از سوی شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، بدون تشکیل جلسه رسیدگی، درخواست اعاده دادرسی موکلش را رد و پرونده او را برای اجرای حکم اعدام به شعبه اجرای احکام ارسال کرده است.

علیرضا سپاهی از متهمان پرونده موسوم به «میدان علیخانی اصفهان»، قرار بود بامداد سه‌شنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۵، همراه با پسر عمویش، ابوالفضل سپاهی بادجانی و امیرحسین صفری حسین‌آبادی اعدام شود، اما او پیش از انتقال به محل اجرای حکم، دچار سکته شد و به‌دلیل وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان انتقال یافت. او دو روز بعد، پس از دریافت خدمات درمانی، به زندان دستگرد اصفهان بازگردانده شد.

پرونده میدان علیخانی اصفهان مربوط به درگیری‌های ۱۸ دی ۱۴۰۴ در میدان علیخانی، منطقه ملک‌شهر در جریان اعتراضات سراسری آن دوره است.

مقامات جمهوری اسلامی مدعی هستند که در این درگیری، چهار مأمور یگان ویژه و بسیج کشته شدند. برخی گزارش‌های حکومتی هم ادعا می‌کنند مأموران محاصره شده و با چوب، چماق و سلاح سرد هدف قرار گرفتند.

در پی این واقعه، ۵۹ نفر از معترضان بازداشت شدند که ۱۲ نفر از آنها به اعدام و ۲۳ نفر دیگر به حبس‌های ۵ تا ۱۰ سال محکوم شدند.

عرفان اسفندیاری و گل‌محمد محمدی از متهمان این پرونده ۲۸ تیر، ابوالفضل سپاهی بادجانی و امیرحسین صفری حسین‌آبادی ۶ مرداد و قائم حسینی معروف به آرین، تبعه افغانستان ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ اعدام شدند.

منابع حقوق بشری تأکید می‌کنند روند دادرسی متهمان این پرونده بسیار سریع و بدون رعایت استانداردهای دادرسی عادلانه بوده و اعترافات، تحت فشار و شکنجه گرفته شده است.

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری نیز صدور و اجرای این احکام را محکوم کرده و نسبت به نقض تضمین‌های دادرسی هشدار داده‌اند.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نیز ۳ شهریور کشتار معترضان توسط رژیم ایران را «بحرانی انسانی در ابعاد وسیع» عنوان و تاکید کرد: «کشتار معترضان حتی وقتی اعتراض نمی‌کنند، باید همین حالا متوقف شود.»

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG