پنجمین روز از اعتراضات مردم در ایران در حالی ادامه دارد که همچنان اینترنت قطع است و گزارشها حاکی از بازداشت های گسترده در شهرهای مختلف است.
ادامه اعتراضات مردم در ایران روز سهشنبه ۲۸ آبان ماه نیز ادامه یافته است با این حال به دلیل قطعی اینترنت در ایران ویدئوها و تصاویر از این اعتراضات به سختی منتشر می شود.
نهاد «نتبلاکز» سازمانی که برای نظارت بر اینترنت است، بار دیگر شامگاه دوشنبه ۲۷ آبان ماه در صفحه توئیتر خود نوشت که تنها پنج درصد از اینترنت در ایران با دنیای خارج ارتباط دارد.
بنابر این گزارش حکومت ایران با توجه به اعتراضات گسترده اینترنت را قطع کرده است. ادامه قطعی اینترنت در شرایطی است که محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات اعلام کرد که «اطلاعی درباره زمان رفع محدودیت اینترنت» ندارد.
همچنین گزارشهای غیررسمی حاکی از بازداشت گسترده معترضان در شهرهای مختلف ایران است. پیش از این یکی از رسانههای رسمی در ایران از بازداشت هزار نفر تا دومین روز از اعتراضات خبر داده بود.
اسماعیل صادقی نیارکی، رئیس کل دادگستری استان زنجان هم روز سهشنبه ۲۸ آبان ماه بازداشت ۳۰ نفر از معترضان را در این استان تایید کرده است.
سرکوب گسترده معترضان در ایران در حالی ادامه دارد که حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران نیز از بازداشت «افراد زیاد» در اعتراضات دو روز گذشته پایتخت خبر داده است. اما تعداد دقیق بازداشتشدگان در تهران اعلام نشده است.
برخی گزارشهای ارسالی به صدای آمریکا و دیگر رسانه ها حاکی از کشته شدن تعدادی از معترضان در اعتراضهای گسترده به افزایش قیمت بنزین است. اما هنوز آمار دقیقی از کشته شدگان در این اعتراضات منتشر نشده است.
ادامه اعتراضات گسترده در ایران با واکنش های بین المللی بسیاری نیز همراه بوده است. از جمله استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۷ آبان ماه درباره تحولات ایران گفت که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد با «نگرانی» اوضاع جاری در ایران به ویژه در رابطه با درگیریها بین تظاهر کنندگان و نیروهای امنیتی در آخر هفته را پیگیری می کند.
عفو بین الملل نیز در پیامی در توئیتری قطع دسترسی شهروندان ایران به اینترنت را اقدامی برای مقابله با انتشار اخبار سرکوب دانست.
پیش از این وزیر خارجه ایالات متحده در واکنش به سرکوب معترضان در ایران گفت آمریکا از گزارشهای دریافتی درباره کشته شدن چندین نفر به شدت نگران است و «جهان نظارهگر رفتار رژیم ایران است.»
تعدادی از اعضای کنگره آمریکا هم در واکنش به اعتراضات در ایران، قطع اینترنت توسط دولت در ایران را محکوم کرده و از معترضان حمایت کردند.
اعتراضات به گرانی بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی دو روز گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمع های اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شده است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.