لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۱

گزارش خبرگزاری فرانسه درباره انتخابات ایران: بازار داغ شایعات و نتیجه غیرقابل پیش بینی


حضور زنان در انتخابات پیشین ایران
حضور زنان در انتخابات پیشین ایران

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که روز یکشنبه سوم اردیبهشت منتشر کرده با اشاره به اینکه نتایج انتخابات در ایران همواره غیرقابل پیش بینی بوده است، نوشته که این بار نیز گمانه‌زنی‌ها حاکی از غیرقابل پیش‌بینی بودن نتیجه انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در ایران است.

این خبرگزاری نوشته است که با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازار شایعه سازی داغ شده است و مردم در انتظارند تا ببینند از تصمیمات پشت درهای بسته این بار چگونه شوکه می‌شوند.

در این میان، یک دیپلمات غربی به خاطراتش از انتخابات قبلی اشاره کرده است که مردم پیروزی حسن روحانی را پیش بینی نمی‌کردند.

نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش از او هم غیرقابل پیش بینی بود.

مایکل اکسورثی، نویسنده چندین کتاب درباره ایران گفته است که در ایران نظرسنجی‌های عمومی به خوبی انجام نمی‌شود؛ از این رو، نتایج انتخابات همیشه تعجب برانگیز است.

حال، یکی از شایعه‌ها درباره ابراهیم رئیسی است. می‌گویند او وارد رقابت شده است تا موقعیت بهتری برای جانشینی رهبری پیدا کند. شایعه دیگر این است که رئیسی در آخرین لحظه قبل از رای گیری، انصراف می‌دهد تا آرای او برای محمد باقر قالیباف ریخته شود.

یک گمانه زنی دیگر این است که نظام می‌خواهد با داغ کردن بازار انتخابات مردم را به پای صندوق‌های رای بیاورد زیرا جهان، انتخابات را نماد ثبات و حمایت مردم از نظام تلقی می‌کند.

توافق هسته‌ای که منتقدان دولتی بسیاری در ایران دارد، یکی از موضوعاتی است که شش نامزد باید در قبال آن، موضع بگیرند.

فعلا مصطفی میرسلیم، یکی از نامزدهای جریانی که محافظه کار خوانده می‌شود، گفته است که تلاش روحانی برای رابطه با غرب ناکام مانده اما خودش هم تاکید کرده است که در صورت ورود به کاخ ریاست جمهوری، به توافق هسته‌ای پایبند خواهد ماند.

در آمریکا، مقام‌های دولت پرزیدنت ترامپ، گرچه موضع سرسختانه‌ای علیه ایران دارند، تقریبا هیچ نظری در باره انتخابات در ایران ابراز نکرده‌اند.

برخی از ناظران می‌گویند، این سکوت به معنی بی‌اهمیت تلقی کردن نتیجه انتخابات است.

در کنگره آمریکا اما، به نظر می‌رسد دیدگاه متفاوتی وجود دارد. جمهوریخواهان می‌گویند که بحث درباره لایحه تحریم‌های بیشتر علیه ایران را با توجه به انتخابات پیش رو، باید به تعویق انداخت و دمکرات‌ها نیز معتقدند باید واکنش را باید به زمانی موکول کردکه نتیجه انتخابات روشن شده باشد.

در آخرین تحولات درآستانه انتخابات ریاست جمهوری در ایران، محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهوری پیشین و حمید بقایی که معاون اجرایی او بود، در بیانیه ای به صراحت اعلام کردند که در این انتخابات از هیچ نامزدی حمایت نکرده و نخواهند کرد.

شورای نگهبان صلاحیت آقای احمدی نژاد و بقایی رد کرده است و اکنون صحنه برای رقابتی در انتخاباتی که نتیجه آن غیرقابل پیش بینی است ، باز شده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG