لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۰

هشدار مایک پمپئو به دیگر کشورها درباره پایان قریب الوقوع تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی و لغو ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به زمان باقی مانده به پایان تحریم سازمان ملل علیه فروش اسلحه به جمهوری اسلامی و لغو احتمالی ممنوعیت فرمانده سپاه قدس، از متحدان ایالات متحده خواست فشار بر جمهوری اسلامی را بیشتر کنند.

آقای پمپئو در پیامی که عصر ۲۱ مرداد به وقت محلی منتشر کرد نوشت: «ساعت در حال تیک تاک کردن است.زمان باقیمانده تا انقضای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران و لغو ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی به پایان نزدیک می‌شود. ما، متحدان و شرکای خود را به افزایش فشار بر رژیم ایران تشویق می کنیم تا آن [رژیم] رفتار بی ثبات کننده خود را متوقف کند.»

براساس ساعت شماری که آقای پمپئو در توئیت خود منتشر کرده، تنها ۱۵ ماه و هشت روز به پایان تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی از سوی سازمان ملل و همچنین لغو ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی مانده است.

تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران وضع شد. در پی دستیابی قدرت‌های جهانی و ایران به توافق هسته ای مقرر شد که این تحریم ها ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ پس از اینکه گزارش‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تایید کرد، برداشته شود.

دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران را بزرگترین حامی تروریسم می داند. آمریکا، برخی از کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای منطقه اقدامات رژیم ایران و گروه های نیابتی آن در منطقه را موجب بی ثباتی می دانند.

از این رو، دولت پرزیدنت ترامپ سپاه پاسداران را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد و فرماندهان آن را تحریم کرد.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، است و ماموریت های برون مرزی سپاه را هدایت می‌کند. آقای پمپئو پیشتر هنگام قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی گفته بود که از نظر آمریکا قاسم سلیمانی نیز یک تروریست است.

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

اواخر تیرماه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و آن‌ها باید بسیار محتاط باشند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG