در حالیکه بیش از یک دهه است که پلیس در ایران در مانورها و برنامه های روزانه، با آنچه «بدحجابی» می نامد، برخورد می کند، رئیس پلیس تهران از تغییر شیوه برخورد با موضوع بدحجابی در پایتخت خبر داد، همزمان، دادستان تهران موضوع برخورد با بدحجابی را بسیار فراتر از پوشش مو دانست.
حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ روز چهارشنبه ششم دی در مراسمی اعلام کرد که ماموران پلیس تهران دیگر کسانی که شنونات اسلامی را رعایت نمی کنند را به بازداشتگاه نمیبرند و پرونده تشکیل نمیدهند بلکه آنها را به کلاسهای آموزشی میفرستند.
سخنان فرمانده انتظامی تهران بزرگ همزمان است با دور جدید عملیات گشت ارشاد و برخورد آنها با افرادی که به اعتقاد پلیس پوشش مناسب و اسلامی ندارند.
با این حال، همزمان با سخنان رئیس پلیس، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان کل تهران در مورد موضوع حجاب از این نگاه که «مشکل جامعه چند تار مو نیست پس باید رها شود» انتقاد کرد و گفت: «حوزه عفاف و حجاب مصادیق متعدد دارد و فراتر از موضوع پوشش، شامل حوزههایی چون سینما، مطبوعات، سبک زندگی و نحوه رفتار در جامعه میگردد.»
از دو سال بعد از انقلاب سال ۵۷ حجاب اجباری زنان توسط حکومت به رغم اعتراض ها به آنها تحمیل شد اما در ده سال اخیر و بخصوص از اوایل دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد گشتهای ارشاد که به موضوع برخورد با بدحجابی میپرداختند در خیابان ها حضور بیشتری یافتند که بارها موجب تنش شده و مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
در مورد برخورد با این موضوع در سالهای اخیر بین مسئولان سازمان های مختلف از جمله وزارت کشور، نیروی انتظامی، بسیج و نهادهای مذهبی اختلاف نظر وجود داشته است.
به تازگی سپاه اعلام کرده است که برای برخورد با مشکلات انتظامی «گشت ویژه» راه اندازی کرده اند؛ موضوعی که با ابراز بی خبری وزارت کشور مواجه شد.