چند روز پس از اعلام راه اندازی گشت نامحسوس امنیت اخلاقی از سوی رئیس پلیس تهران، سخنگوی قوه قضائیه به آن واکنش نشان داد.
غلامحسین محسنی اژهای در روز یکشنبه پنچم اردیبهشت در نشست خبری خود درباره گشت نامحسوس پلیس گفت: "این که چرا این عنوان مطرح شده، خوش سلیقگی پلیس نیست. این چه عنوانی است به قضیه داده اند؟"
این مقام قضایی ایران به طور کلی از برخورد نیروی انتظامی با جرایم مشهود حمایت کرد اما گفت که این شیوه و روش آنها قابل بحث است. او اضافه کرد که درباره این "روش و سلیقه" پلیس اظهارنظر نمی کند.
رئیس پلیس تهران روز دوشنبه ۳۰ فروردین ماه اعلام کرد هزاران "مامور نامحسوس پلیس" در پایتخت ایران مستقر شدهاند. این نیروها به رصد کردن خودروها و سرنشینان آنها پرداخته و عکس و فیلم تهیه میکنند.
بیشتر بخوانید:
هزاران "مامور نامحسوس" پلیس در تهران از خودروها عکس و فیلم میگیرند
به گفته حسین ساجدینیا، بیش از ۷ هزار نیروی زن و مرد با حضور در سطح شهر، چهار موضوع "آلودگی صوتی، رانندگی پرخطر در سطح بزرگراهها و انجام حرکات نمایشی، ایجاد مزاحمت برای نوامیس و کشف حجاب در خودروها" را رصد خواهند کرد.
اعلام آغاز به کار گشتهای نامحسوس امنیت اخلاقی پلیس انتقاداتی را برانگیخت.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در در جلسه هیات دولت، بدون نام بردن از پلیس نامحسوس به بحث محدود شدن آزادیها اشاره کرد و گفت: "چنین نیست که هر کس یا نهاد و ارگانی بخواهد با اقداماتی به دنبال کنترل مردم باشد. آزادی مردم با آیین نامه و سلیقه افراد و برخی دستگاهها نمیتواند محدود شود. آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمیشود."
شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ایران نیز در یادداشتی در کانال تلگرام خود نوشت:"ابعاد مختلف این طرح و نحوه اجرایی شدن آن برای مردم در هالهای از ابهام قرار دارد و موجی از نگرانی و احساس ناامنی جامعه و خانوادهها را فرا گرفته است."
با این حال رئیس پلیس ایران ماموران نامحسوس را از کارکنان کادر پلیس تهران و ضابط قضایی معرفی کرد و گفت که از آنجا که این کارکنان ضابط قضایی هستند، صحت گزارش آنان مورد تایید مراجع قضایی است.