در پی رد ادعای ایران از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در رابطه با درز اطلاعات هستهای ایران از این آژانس، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، احتمال داد که سه کشور در درز این اطلاعات دست داشته باشند.
آقای کمالوندی شنبه شب ۹ مرداد در گفتگو با تلویزیون ایران، گفت کسانی که در فضای انتخاباتی آمریکا از افشای این اطلاعات سود میبرند دست به این کار زدهاند.
به گفته او دولت آقای اوباما میگوید که برنامه هستهای ایران را متوقف کرده و غنیسازی را کاهش داده است. آقای کمالوندی گفت: "این در حالیست که انتشار اطلاعات نشان میدهد ایران پس از ۱۰ سال به سمت صنعتی شدن هستهای گام برخواهد داشت."
اشاره سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از درز اطلاعات هستهای ایران به گزارشی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره آینده برنامه هسته ای ایران منتشر کرد.
این خبرگزاری مدعی شد که طبق این سند، ایران پس از ۱۰ سال می تواند سانتریفیوژهای غیرفعال خود را با سه هزار و ۵۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته جایگزین کرده و زمان دسترسی خود به سلاح هسته ای را در صورتی که بخواهد چنین سلاحی تولید کند، از یک سال به شش ماه کاهش دهد.
آسوشیتدپرس گفت که این اطلاعات به تایید دو منبع متفاوت رسیده است.
در پی انتشار این گزارش، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که اسناد محرمانهای در کار نیست و پیشگیری از دسترسی ایران به سلاح هستهای و توانایی نظارت بر برنامه هستهای آن کشور تا ابد باقی میماند.
به گفته او، برجام تضمین میکند با ادامه محدودیتهای تعیین شده روی ذخیره اورانیوم غنی شده ایران، زمان گریز تا سال پانزدهم کاهش نمییابد.
حال سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اطلاعات منتشر شده را محرمانه دانسته و از اعتراض ایران به آژانس طی یادداشتی خبر داده است.